• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Diyarbakır Valisi yeni görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son Valiler Kararnamesiyle Merkeze alınan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yerine gelen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, görevine başladı.

Diyarbakır valilik makamına oturan Aksoy, “Özellikle Türkiye’nin son sürecinde Türkiye’ye konan çözüm sürecinin hassasiyeti ve burada yürütülecek olan çalışmalarda yapılması gereken her konunun içerisinde yer alacağım” dedi.

Aksoy, “Özellikle halkın huzuru ve mutluluğu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diyarbakır’ı terör ile anılan bir kent değil, huzurun, barışın, turizmin ve tarihin öne çıktığı bir şehir olması noktasında gayret göstereceğiz. Bunları da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Hüseyin Aksoy kimdir?

Diyarbakır Valiliğine atanan Hüseyin Aksoy,1963 yılında Trabzon Sürmene’de doğdu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Aksoy, 1985 yılında Mülki İdare Amirliği görevine başladı.

Vali Aksoy, sırasıyla; Trabzon Kaymakam Adayı, Vakfıkebir, Alucra ve Arsin Kaymakam Vekillikleri, Isparta Aksu Kaymakamı, Rize Hemşin Kaymakamlığı, Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi, Başbakanlık Müsteşarlığı İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryası, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, Muğla Valiliği, Mersin Valiliği, Samsun Valiliği görevlerinde bulundu. (Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir