• DOLAR 32.593
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2423.236
  • ...
Ahlat Sempozyumu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından organize edilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu başladı.

BEÜ Rahva Kampüsü toplantı salonunda gerçekleşen sempozyumda selamlama konuşması yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, programın; Bitlis Eren Üniversitesi, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), Ahlat Belediyesi ve Ahlat Kaymakamlığı sponsorluğunda yapıldığını belirtti.

Daha sonra konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, “4 yıl önce küçük bir toplantı olarak başlayan bu sempozyum, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru’nun teklifi ile uluslararası sempozyuma dönüştürüldü. Dünyanın hiçbir yerinde sempozyum yapıldıktan sonra 4-5 ay içinde kitap şeklinde bastırılmaz. Bunu Bitlis Eren Üniversitesi gerçekleştirildi. Söz uçar yazı kalır.” İfadesini kullandı.

Sempozyum, yapılan konuşmaların ardından bildiri sunumları ile devam etti. İlk oturum Prof. Dr. Nihat Falay başkanlığında başladı. Prof. Dr. Mahmut Doğru, Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Prof. Dr. Recai Karahan ve Doç Dr. Murat Yakar, ‘Ahlat mezar taşlarının halihazır haritasının yapılması ve 3 boyutlu modellenmesi’ konusunda bildiri sundular. Prof. Dr. Oktay Belli ‘Bitlis Bölgesinde Urartu Sulama Tesisleri’ konusunda bildiri sundu. Prof. Dr. Veli Bahşeliyev ve Svetlana Ağasoylu ‘Nahcivan’ın Son Neolitik ve Kalkolitik Çağ Yerleşmeleri’ konusunda bildiri sundular. Oturumun sonunda ise Prof. Dr. Recai Karahan ‘Ahlat Mezar Taşlarında Kitabe İçerikleri’ konusunda bildiri sundu. 

3 gün sürecek olan sempozyumda 69 bildiri sunulacak. Programın son günü Ahlat ilçesinde gerçekleştirilecek.

Yurtiçinden ve yurtdışından birçok bilim adamının katıldığı sempozyuma Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, BETAV Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Ahlat katıldı.

Öte yandan, 3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumunun açılışına Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan’ın katılmadığı gözlendi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir