• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Aile parkıydı esrarkeşlerin yuvası oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Yaklaşık 20 yıl önce dönemin belediyesi tarafından Bağıvar (Kabi) beldesinde yapılan ve yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu aile parkı gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve bakımının yapılmamasından dolayı uyuşturucu kullananların mekanı haline geldi.

BDP’nin Diyarbakır belediyelerini almasıyla beraber Bağıvar gibi Bağıvar parkının da gözden çıkarıldığını ve yıllardır hiçbir bakımın yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, zamanında ailelerin akşamları akın edip piknik yaptığı Bağıvar parkının esrarkeşlerin mekanı haline gelmesinin kendilerini çok tedirgin ettiğini ve akşam karanlık çöktüğünde parkın yakınlarından bile geçemediklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunana mahalle sakinlerinden Mehmet Aslan, Bağıvar mahallesindeki en güzel eserlerden biri olan parklarının bu halde olmasının kendilerini çok üzdüğünü, belediyenin bu konuda biraz daha hassas olması gerektiğini belirtti.

“Gün içerisinde bile esrarkeşlerin korkusundan buralara giremiyoruz”

Aslan, “Bu park yaklaşık olarak 15 dönüm üzerine kurulu bir park. Hemen hemen hepimizin çocukluğu buralarda geçti. Parkın ortasında 3 tane havuz var. Ve park tamamıyla çam ağaçlarıyla donatılmıştı. Aile olarak buraya gelir ve bu ağaçların arasında piknik yapardık. Ancak şu an gördüğünüz gibi ağaçlar kesilmiş, havuzlar kırılmış, WC’leri dağıtılmış ve bir bütün olarak park esrarkeşlerin yuvası haline gelmiş. Daha önceki belediyeler buraların işletme hakkını bir firmaya devreder, bu firma hem bakımını yapar, hem temizler hem de zarar verilmesini engellerdi. Ancak şu an kendi haline terk edilmiş bir halde her tarafı adeta talan edilmiş. Gün içerisinde bile esrarkeşlerin korkusundan buralara giremiyoruz. Bu Bağıvar halkının malıdır ve bu malın yine halkın kullanımına verilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

“Bu durum köy gençlerini çok olumsuz etkiliyor”

Bağıvar mahallesinin halkının mütedeyyin bir halk olduğunu belirten Aslan, Bağıvar’da son zamanlarda gözle görülür bir şekilde uyuşturucu ve içki ortamlarının arttığına dikkat çekti ve bu artışın manidar olduğunu belirtti.

Aslan, “Sadece esrarkeşler gelmiyor buralara. Mahalle girişindeki köprü üzerinde de açıktan içki sofraları kuruluyor. Köprü üstü, Dicle’nin kenarı tam bir birahaneye dönüyor. Bu durum köy gençlerini çok olumsuz etkiliyor. Köprü civarında kızlı erkekli içki alemi yapanların arasında gayri ahlaki olaylar yaşanıyor. Devlet yetkililerine bu durumu defalarca bildirmemize rağmen bu duruma hiçbir şekilde müdahale edilmedi.” diyerek olaya karşı yetkililerin lakaytlığından şikayet etti.

“Bu uygunsuz durumun önüne geçilmesini istiyoruz”

Bağıvar mahallesinde yaşayanlar olarak yolları üzerinde kurulan bu içki sofralarından son derece rahatsız olduğunu belirten Aslan, “Daha önce 10 gözlü köprüden gelip geçiyorduk. Ancak yaklaşık 4 senedir Bağıvar’ın yeni köprüsü yapılmış.  Bu köprü yapıldıktan sonra biraz geniş olduğu için çevreden gelen ve alkol kullanan insanlar orda rakı sofrasını açıp içkisini içiyor. Buda bizim gençlerimize çok kötü örnek oluyor. Yani örnek veriyorum; Adam orada rakı içiyor 17- 18 yaşındaki genç onları gördüğü zaman özenti oluyor ve onlarda aynı şekilde o pisliği kullanıyor. Ben Bilgi İletişim Merkezine 2 yıldır dilekçe ile başvuruda bulunuyorum. Bu uygunsuz durumun önüne geçilmesini istiyoruz. Ancak,  şu ana kadar verdikleri hiçbir sözde durmadılar. Her seferinde teftişe geleceklerini söylemelerine rağmen bu güne kadar bir tek sefer teftiş etmiş değiller. Ben köprünün başında bekliyorum ve 155’i arıyorum. Yarım saat içinde oradayız diyen ekiplerin hiçbiri bu güne kadar oraya teftiş amaçlı gelmiş değiller.” diyerek yetkililerin duyarsızlıklarına birilerinin dur demesi gerektiğinin altını çizdi.

“Burada bir olay olduğu zaman bunun sorumlusu kim olacak?”

Mahallelerinin her açıdan bir ihmal ile karşı karşıya olduğunu belirten Aslan, gerek mahalle halkının gerekse de çevrenin kaderine terk edildiğini söyledi. Mahalle olarak yaşanılan olumsuzluklardan birinin de mahallelerinde açıklan özel bir restoranın pervasız tavırları olduğunu belirten Aslan,  sabah saat 04.00’e kadar yüksek müzik sesiyle kendilerinin rahatsız edildiğini söyledi.

Aslan, “Bizim buralarda adettir. Sıcaktan dolayı insanlarımız damlarda yatıyor. Ancak bu restoran yapıldığından bu yana, adamların kanun tanımaz tavrından dolayı rahat yüzü görmedik. Bu bölgenin insanları o müzik sesinden dolayı uyuyamıyor. Bu rahatsızlığımızı defalarca dile getirmemize rağmen yetkililerden hiç kimse bu olaya müdahale etmiyor. 20 bin nüfusu olan bir mahallede polis devriye atmıyor. Bu anlaşılır bir durum değil. Burada bir olay olduğu zaman bunun sorumlusu kim olacak? Bunun sorgulanması lazım.” ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan / Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir