• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Pansiyon olmadığı için okuyamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavıyla tam bir karmaşaya dönen öğrenci yerleştirmeleri, okullarda mevcut fiziki şartların elden geçirilmemesinden dolayı tam bir karmaşaya döndü.

TEOG sınavı sonrası Karacadağ İmam Hatip Anadolu Lisesine yerleştirilen Diyarbakır merkez Karaçimen Köyü’nde ikamet eden Dilhaz Fahrioğlu isimli öğrenci kazandığı okulda pansiyon olmadığı için okuyamama durumunda kalacağını belirtti.

TEOG sınavında 274 puan alarak Karacadağ İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne yerleştirildiğini söyleyen Dilhaz Fahrioğlu kayıt yaptırmak için babasıyla okula geldiğini ancak okulda pansiyon olmadığını öğrendikten sonra okul okurken Diyarbakır’da nasıl barınacağını bilmediği için bu durumun kendisi ve ailesi için sıkıntı olacağını belirtti.

Okulda pansiyonun olmamasını büyük bir eksiklik olarak değerlendiren baba Yemlihan Fahrioğlu ise oğlunun tek başına Diyarbakır’da bir evde kalmasının mümkün olmadığını ve maddi olarak ta buna imkânının olmadığını söyledi.

Baba Yemlihan Fahrioğlu; “Oğlum Diyarbakır’da tek başına nasıl kalsın. Bu nasıl bir anlayıştır. Sınav sonrası buraya geldik, ancak oğlumun kalması için okulda yurdun olmadığını öğrendik. Çiftçilikle geçimimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla oğlumu mevcut imkânlarla burada özel bir yurda da vermem pek mümkün gibi görünmüyor. Yetkililerin bu konuda bize yardım etmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir