• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
`Baz istasyonu sağlımızı tehdit ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hatuniye Mahalle Muhtarı Turgut Külay, mahallelerinde kurulan baz istasyonunun mahalle halkının sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Muhtar Külay, Hatuniye Mahallesi Asmin Sokakta kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını istediklerini belirterek, sağlıklarını tehdit eden baz istasyonunun kaldırılması için bin 500’e yakın imza toplamalarına rağmen istayonun kaldırılmadığını söyledi.

Külay, mahalle halkından topladıkları bin 500’e yakın imzayı gerekli yerlere ulaştırdıklarını belirterek, bu konuda yetkililer tarafından herhangi olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti.

“Mahallemizde bulunan baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz”
Asmin Sokakta kurulan baz istasyonunun sağlıklarını ciddi anlamda tehdit ettiğini belirten Külay, “Hatuniye Mahallesinde bulunan baz istasyonun kaldırılması için yaklaşık bin 500’e yakın imza topladık. Mahallemizde bulunan baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü mahalle halkı baz istasyonundan çok rahatsızdır. Bu konuda tüm yetkililere müracaat yaptık. Mahalle halkından almış olduğumuz imzalarla bir üst yazı ile birlikte tüm yetkili yerlere gönderdik. Ancak ne yazık ki gelen cevapta, burada baz istasyonun bir sıkıntı yaratmayacağı, sağlık konusunda bir sorun yaratmayacağı gibisinden bir yazı aldık. Oysa baktığımızda Van’daki en büyük baz istasyonlarından bir tanesi Hatuniye Mahallesi’nde kurulmuştur. Mahallemizde kurulan baz istasyonu çok büyük bir istasyondur.” diye konuştu.

“Baz istasyonu insanların sağlığını tehdit ediyor”
Baz istasyonunun hemen yanında bir sağlık merkezi bulunduğunu söyleyen Külay, “Mahalle halkı bu baz istasyonunun kaldırılması konusunda sürekli şikayetlerini dile getiriyorlar. Özellikle bizlere gelerek bu baz istasyonunun kaldırılması konusunda müracaatta bulunuyorlar. Muhtar olarak gerekli kurumlara yazı yazdık. Müracaat ettik ama olumlu bir cevap alamadık. Özel bir hastanenin yanında bulunan bu baz istasyonu insanların sağlığını gerçekten çok kötü anlamda tehdit ediyor. Yetkili kurumlar bize baz istasyonunun sağlık konusunda bir sıkıntı yaratmayacağını belirten yazılar gönderdiler. Fakat aldığımız bilgilere göre baz istasyonunun sıkıntı yaracağını öğrendik. Baz istasyonundan birçok insanın etkilendiğini öğrendik. Eğer bu baz istasyonları insanların sağlığını tehdit ediyorsa bu konuda kar amacını düşünmemek lazım, bu baz istasyonlarının il dışına taşımaları gerekiyor. Nüfusun yoğun olduğu yerlerden çok, nüfusun yaşamadığı bölgelere götürmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.   (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir