• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Google`den Hıristiyanlık propagandası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google’nin video servisi Youtube’de Hıristiyanlık propagandası yapıldığı belirlendi. Google’nin video servisi Youtube’de video izlemek isteyenler, “İsa Kimdir?”, ”İsa’nın hayatına ve kendisi hakkında söylediklerine bir bakış” şeklinde reklamlar aracılığıyla kullanıcıların bilinçaltına etki edebilecek mesajlarla karşılaşıyor. 

Papa 16. Benediktus’un tüm konuşmaları verilmişti
Youtube servisi, daha önce Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus’un tüm konuşmalarını internet aracılığıyla tüm dünyaya duyurmuştu. 

İslami videolar izlendiğinde ortaya çıkıyor
Youtube’nin bu işlemleri özellikle İslami içerikli videoların izlenilmesinde ortaya çıkması ise dikkat çekiyor. 

Reklam aracılığıyla verilen mesajlarda gerçek Hz. İsa ile alakası olmayan tahrif edilmiş Hıristiyanlıkla ilgili bilgilerin verildiği görülüyor. 

Psikoloji ve algıyı etkileme peşinde
Uzmanlar, bu türden taktiklerin psikolojik savaş olarak sahneye konulduğu ve Müslümanların bu tür konularda dikkatli olması gerektiği vurgusu yaptı. Algı belirleme ve insan hafızasını gereksiz bilgilerle doldurma stratejisi izlendiğini belirten uzmanlar bu uygulamanın reklam ve gelir elde etmekten uzak olduğunu ifade etti.

Reklamların özellikle İslami videolarda yer alması ise Google’nin gelir elde etmekten çok, algı oluşturma peşinde olduğunu gösterdiği belirtildi. (Ömer Özbey - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir