• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
Muhammed Mursi`nin Oğlu: Kabul Edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin oğlu Usame Mursi, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı yakınında patlatılan bomba nedeniyle 2 polisin hayatını kaybetmesini ve 5 kişinin yaralanmasını "kabul edilemez" olarak niteleyerek olayı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı yakınında ağacın altında yerleştirilen bombanın patlamasıyla Albay Halid Sa`fan ve Binbaşı Muhammed Mahmud Ebu Seri`nin hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın meydana geldiği bölgede toplanan bir grup, İhvan aleyhinde sloganlar atmıştı. Olayın sorumluluğunu Ecnad Mısır (Mısır`ın Askerleri) isimli grup üstlenmişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Şura Konseyi Üyesi Cemal Haşmet ise ülkedeki bazı çevrelerin patlamalardan İhvan`ı sorumlu tutmasına ilişkin "İhvan`ın ülkedeki terör olayları ve şiddetle bir ilgisi kesinlikle yoktur. Sorumlular, meşru cumhurbaşkanına darbe yapanlardır" diye açıklama yapmıştı.

Ecnad Mısır (Mısır`ın Askerleri) adlı grup, yılbaşından bu yana Mısır`da düzenlenen birçok bombalı saldırıyı üstlenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir