• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfa Sanayicisine Müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, yıllardır çevre illere göre sanayide elektriği yüzde 15 daha pahalı kullanan Urfalı sanayicilerinin, 1 Ekimden itibariyle çevre illere göre yüzde 6 daha ucuz kullandığını söyledi.

Parti binasında basın açıklaması yapan Av. Yusuf Eğilmez seçimden önce sanayicilerin önündeki engelleri kaldırılacağı yönünde söz verdiklerini belirterek, "Seçimden önce 400 projeden biriside Şanlıurfa`da kullanılan enerji düzenlemeler yapılacağı ve taahhütlerden birisi bu idi. Sayın bakanımızın girişimleriyle yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede sabah akşam ve gece şeklinde tarifeler belirlendi. Bu tarifeler göz önüne alındığında bugün de enerji piyasası denetleme kurulu tarifeleri kendi sitesinde yayınladı. Şuanda o aradaki fark kapandığı gibi sanayicimizi zor duruma düşüren yüzde 15`lik fark da kapandı. Hatta yüzde 6 oranında Urfa sanayicisi diğer illerdeki sanayicilere göre daha ucuz elektrik kullanmaya başlayacak bu gerçekten çok önemlidir. Sanayicimizin gelişmesi ve rahatlaması noktasında önemli bir aşamadır. Sanayicilerimize hayırlı olsun" dedi.

Bazı basın yayın kuruluşlarında belediyenin yapmak istediği birçok hizmetin AK Partili İl Meclis üyeleri tarafından engellendiği yönündeki haberlere de değinen Eğilmez, bunların asılsız olduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar Şanlıurfa`nın yararına olan hiçbir şeye engel olmamışız. Bilakis birçok proje bizim önerilerimizdir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Demir - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir