• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
"Bingöl'de yer açmak için ağaç katliamı yapılıyor" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- TEMA vakfı Bingöl temsilcisi Cuma Karaarslan, Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ konutlarının yapıldığı İnönü mahallesinde, yer açmak için ağaç katliamı yapıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.


Karaarslan TOKİ alanında yapılan ağaç katliamına şu sözlerle tepkisini dile getirdi; “TOKİ yıkmayı yeğlerken bu planlara yerelde hiç yetkili bakmıyor mu? Bu ne aymazlık, bu ne umursamazlık, bu ne insanlık dışı davranıştır. Bingöl ili için önemli sayılacak ağaçlar ve parkların yok edilmesi bir aymazlık ise, yerelde suskun kalan ve plan tadilatı gibi çözümler önerebilecek Bingöl ve çevre dostu sahiplerimiz yok mu? Planlar yapılırken halk ile paylaşılamaz mı, nedir bu hırs? Bir kaç metrekare yeşil alanı plana dâhil ederek korumak çok mu zor?  Planlamalarda yollar, yeşil alanlar korunarak uygulama yapılamaz mı?”

“TOKİ’ye bina kadar taş düşsün başına demek gerekiyor”
Karaarslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu alanların planlanması için uzman olmaya gerek yok, sadece insan olmak ve iyi insan olmak yeter ve artar bile. Karayollarındaki ağaçlar kesildi, talan edildi, sesimize ses veren olmadı. Allah sizi ağaçsız bırakınca tekrar eski kazanımları oluşturmak mümkün değil, ama binayı her zaman yapmak mümkün. Yaşamsal faaliyetlerimize doğayı ve dokuyu koruyarak sahiplenerek gelişiriz. Gelişmek yıkarak yapmak değildir. Doğal dokuyu korumak ve üzerine gelecek neslin hakkını  da koyarak taşımak daha önemlidir.”


“Kentin dokusuna uygun altyapılar korunmalı ve gelişime katkı sunulmalıdır”
Karaarslan konuşmasını şöyle tamamladı: “Bingöllün en güzel yerini meskun mahalleye çeviren ve kentsel ticari alan sıkışıklığını görmeden, bina yığınına çeviren bu anlayışa Kenti yöneten ve kentte yaşayan insanların bir araya gelerek ortak anlayışlar üretmeleri gerekmez mi? İhtiyacımız olan ticari alanları çok gören ve kentin dörtyola sıkışmasına neden olan bu geçmiş planlar yeniden ele alınıp revize edilerek kentin dokusuna uygun altyapılar korunmalı ve gelişime katkı sunulmalıdır. Aksi halde yakın gelecekte biz  de bu yanlışların ortağı olarak ahlara maruz kalırız. En önemlisi katliama ortak oluruz.”  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir