• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
Muş halkından müstehcen dans gösterisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta düzenlenen ‘7. Uluslararası Onkoloji Haftası Etkinlikleri’ Türkiye’nin 81 ilinden, Avrupa’nın ise 27 ülkesinden derneklerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikler Muş Belediye Meydanında yapılan ahlak dışı dans ile başladı.

Meydanda yapılan dansa tepki gösteren vatandaşlar ise bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyerek yaşananları Muş halkına hakaret olarak yorumladılar. 

"Bu, değerlerimize bilinçli olarak yapılan bir saldırıdır"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Muş Selam Der Başkan Yardımcısı Mehmet Güler, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu, bu davranışın Muş halkının kültür,  inanç ve değerlerine saygısızlık ve saldırı olduğunu söyledi.

Güler yaptığı açıklamada, “Dünya Onkoloji Günleri münasebetiyle ilimizde böyle bir organizasyonun yapılmasını ilimiz halkı ve ilimizin prestiji açısından çok önemli buluyoruz. Elbette ki insan sağlığı çok önemli bir konudur. Bu noktada her bireyin, her birimizin insan sağlığının korunması için, kendi çapımızda gayret sarf etmemizin gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bunu yaparken toplumun maddi ve manevi değerlerine de saygılı olunması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Dünya Onkoloji Günleri münasebetiyle Belediye meydanında toplanan kalabalığın içerisindeki yarı çıplak bayanların çıkıp yabancı müzik eşliğinde, müstehcen hareketlerle dans etmelerine bir anlam verememekle beraber, bunu halkımızın inanç, kültür ve değerlerine saygısızlık ve bilinçli olarak yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Organizasyonda katkısı olan ve bu duruma sessiz kalan herkesin Allah katında sorumlu olacaklarının altını çizen Güler, “Yapılan ahlak dışı organizasyonlarla insanımızın manen kanser edilmesinin hesabını hiç kimse veremez. Bu tür organizasyonları yapmak isteyen gerek sivil Toplum kuruluşları ve gerekse devlet nezdinde yapılacak olan programlarda, öncelikle halkımızın manevi değerlerinin ön planda tutularak hareket edilmesini çok önemli buluyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, bütün kurum kuruluş ve sivil toplumu bu noktada daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Aksi halde bu tür fiillerin tekrarlanması halinde, bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, gerek basın açıklamalarıyla ve gerekse sivil toplumda (duyarlılık oluşturmak amacıyla) yapacağımız çeşitli etkinliklerle bu noktadaki tepkimizi en üst düzeyde göstereceğimizi hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

"Bu bilinçli bir eylemden başka bir şey değildir"

Yaşanan duruma tepki gösteren Üniversite öğrencisi Ali Ekber Avcı, “Bunlar ne yapmak istiyor? Burası Müslüman ülkesi ve bu halk Müslüman’dır. Orta yerde bayanlara dans ettirmenin yapılan etkinlikle alakasının ne olduğunu anlamış değilim. Bana göre meydanda yapılan bu dans toplumun ahlakını bozmaya yönelik yapılan bilinçli bir eylemden başka bir şey değildir” dedi.

"Böyle bir şey bir daha tekrarlanmasın"

Bunu Muş halkına hakaret olarak kabul ettiklerini söyleyen esnaf Mehmet Zeren ise; “Avrupa ülkelerinden kansere çare bulmak için güya bilinçli insanları ilimize getirmişler ve güya bizi kanser hakkında bilinçlendirecekler. Yapılan her iyilik için teşekkür etmek erdemliliktir ve bunun için teşekkür ediyoruz fakat Muş’un orta yerinde yapılan bu ahlaksızca davranışların kabul edilir hiçbir yönü yoktur. Yetkililerden, böyle bir şeyin bir daha tekrarlanmaması için ricada bulunuyorum” diye konuştu.

"Halka karşı biraz saygınız olsun"

Yapılanları Muş halkına saygısızlık olarak yorumlayan Veysel Eşim ise; “Bu tür organizasyonları yapanlar Allah rızası için bu Müslüman halka karşı biraz saygılı olsun. Muş için bir taraftan bir şeyler yapalım derken, diğer taraftan da yıkmayalım” dedi. 

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir