• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
HAS Parti`den Umut Der`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - HAS Parti Yeni İl Başkanı Av. Kenan Özoğlu, Mavi Marmara aktivisti ve genel merkez görevlisi Özlem Şahin Ermiş ve Batman teşkilatından Yahya Koyun Muhtaçlar ile yardımlaşma Derneği Umut Der Gıda Bankası`nı ziyaret ettiler.

Saat: 11.00`de gerçekleşen ziyarette Umut Der genel Başkanı İsa Aydın, genel başkan yardımcıları M.Salih Altuğ ve İzzettin Ekinci hazır bulundular. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette bölgenin durumu ve STK`ların üstlenmesi gereken rol konuşuldu.

Ziyarette Özlem Şahin Ermiş, yeni il başkanlarını tanıştırarak Has Parti olarak il yönetimini oluşturmadan önce STK`ları ziyaret edip önerilerini ve nasıl bir yönetim istediklerini öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.

Umut Der genel Başkanı İsa Aydın, atamanın hayırlı olmasını dileyerek, tüm partilere eşit mesafede olduklarını ancak HAS ve diğer partilerden beklentileri olduğunu söyledi. Aydın, partilerin yeni ortaya çıkarkenki hedeflerini ve ideallerini bir tarafa bırakıp düzen partisine dönüştüklerini ifade ederek bunun olmaması gerektiğini belirtti.

İsa Aydın, başlatılan tesettür seferberliğini hatırlatarak, yapılan çalışmaları anlattı. Ancak bunları kimsenin görmek istemediğini ve ideal sahibi olan parti ve kesimlerin inanca özgürlük kapsamında buna destek vermesi ve STK`lar ile partilerin diyalogla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ziyarette Av. Kenan Özoğlu da, Batman için somut olarak ne yapabiliriz onun düşüncesinde olduklarını ve zamanla bunu oluşturacaklarını söyleyerek, baskı unsuru olan STK`ların kendileriyle diyalog içerisinde olmalarını ve iyi niyetle ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Dini Eğitimin STK`lara Bırakılsın
Özlem Şahin Ermiş parti olarak insan hak ve özgürlüklerine önem verdiklerini belirterek, toplumun temsilcisi olarak STK`larla beraber bunun için ne yapabiliriz onun hesaplarını yaptıklarını kadetti. Ermiş, "Toplumda ortak yapılması gereken faaliyetlerde amaçla birleşmesi gerekir. Ancak genelde benim STK`am, partim yaparsa katılırım düşüncesi var. Bunun kalkması gerekir" dedi.

Son olarak Özlem Şahin Ermiş, diyanetin kaldırılması ve dini eğitimin STK`lara bırakılması, başörtüsü yasağının kalkması gibi hassasiyetleri olduğunu ve bunların parti olarak genel politikaları olduğunu söyledi.

Veysi Demir, M.Sait Çelik - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir