• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
Lübnan Sağlık Bakanı`ndan Flaş İddia!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah, Temmuz 2006`daki bir sınır ötesi baskında esir aldığı Ehud Goldwasser ve Eldad Regev isimli askerlerin cesetlerini Temmuz 2008`deki bir mahkum değiş tokuşunda İsrail`e teslim etmiş, ancak askerlerin nasıl öldüğünü açıklamamıştı.

İsrail-Lübnan savaşının en büyük sırrı olarak nitelendirilen askerlerin ölümüyle ilgili müthiş iddia ise beş yıl sonra geldi.

As Safir gazetesinde 34 güren süren savaşa dair anılarını yayınlayan Lübnan Sağlık Bakanı Ali Hasan Halil, Hizbullah yetkilisi Hüseyin Halil`in kendisine, İsrailli askerlerin İsrail bombardımanında öldüğünü söylediğini belirtti.

Lübnan gazetesinin haberine göre, Hizbullah yetkilisi, 3 Ağustos 2006`da yaptıkları konuşmada Ali Hasan Halil`e, "Sadece birkaç arkadaşımızın bildiği bir konu daha var... Son günlerdeki İsrail bombardımanında iki İsrailli asker de öldü" dedi.

Hizbullah yetkilisi, Goldwasser ve Regev`i rehin alan görevlilerin, bombardıman sırasında askerlerin ölmemesi için her türlü önlemi aldığını ancak başaramadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Halil ayrıca, Hizbullah yetkilisinin, "İsrail`in, uğurlarına savaş başlattığı askerleri öldürmesi ironik. Biz kendi payımıza, hiçbir şey olmamış gibi müzakereleri sürdüreceğiz" dediğini aktardı.

H.Planet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir