• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Nisanur yazarları Ergani`de okurlarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Nisanur Dergisi yazarları Ergani’de okurlarıyla buluştu. Ergani Kardeş-Der’in organize ettiği dernek binasındaki yazar-okuyucu buluşmasına dergi yazarlarından Sümeyye Ürük ve Elif Yüksek katıldı.

“Modernizm adı altında toplum ortaçağ karanlığına götürülüyor”
Programda konuşan yazar Elif Yüksek, modernizm adı altında toplumun ortaçağ karanlığına sürüklenmek istendiğini belirtti. Yüksek, “Kendimizi ve ailemizi her türlü kirli bilgilerden temizlememiz gerekir. Bu asırda Kur’an ve Sünnetin ışığı bize yol gösterici olur. Sistem kadının değerini düşürüyor. Allah’ın evi olan kalbimizi temizlemek okuyup yaşamakla olur. Sistemin istediği, kadının boş şeylerle, dünyalık meşguliyetlerle uğraşmasıdır. Kimliğine kavuşmayan kadından hepimiz sorumluyuz.” dedi.

Nisanur dergisinin manevi hastalıklara ilaç gibi geldiğini belirten Yüksek; “Son yıllarda ailelerdeki boşanmaların had safhaya yükseldiğini ifade etti. Sistemin bilinçli bir şekilde aileyi parçaladığını belirten Yüksek, “Aile fertleri birbirine karşı tahammül göstermiyor, nezaket ve idare etme konularında ailede çözülme var. Çocuklarımız teknolojinin elinde tarumar ediliyor. Bizler 6 yaşındaki çocuklarımızı televizyona teslim ediyoruz. Çocuklarımızın Musa yüzünü görmemiz gerekir, firavun yüzünü değil.” diye konuştu.

“Toplumun şu anki durumundan aile sorumludur.”
Daha sonra konuşan yazar Sümeyye Ürük, dünya hayatında yapılan her şeyden hesap sorulacağını belirtti. İslami hareketin gelişmesinin fertlerin çabasına bağlı olduğunu ifade eden Ürük; “İslami hareket bir bisiklet gibidir. Nasıl ki kişi çaba göstermeyince bisiklet duruyorsa İslami hareket de öyledir. İslami hareket bizi Rabbimize ulaştırır. Rabbimizin bize ilk emri okumaktır. Bizim amacımız vahiy kaynaklarıdır. Kuran ve sünnettir.”dedi.


Ürük sözlerini şöyle sürdürdü: “Anneler evlatlarını terbiye etmelidirler. Çocuk anne ve babasının fotoğrafı gibidir. Bugün toplumun içinde bulunduğu durumdan anne ve baba sorumludur. Allah (cc) bizlere Kur’anı kılavuz kılmıştır. Bizler ebeveyn olarak Kur’an’ı kılavuz etmediğimizden dolayı vahyin tesiri çocuklarımızın üzerinde yoktur.”

Ürük, “Bir Müslüman bayana sadece temizlikle ve yemekle meşgul olmak yakışmaz. Rabbimize itaat ve teslimiyette Hz. Hacer annemiz gibi olmalıyız. Allah’ın vahyini rehber edinerek güzel bir bitki gibi yetişmeliyiz. Kadınların ilim almasına karşı olan Yahudilere karşı Allah’ın ilmin içine attığı Hz Meryem gibi olmalıyız. Hz Meryem kalem ve iffeti örnek aldı.”diye konuştu. (Veysi Demirci-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir