• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Çeçenlerin Katili, Kodirovla Aynı Karede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul tetikçisini başkan koruyor

İstanbul`da 3 Çeçen`in şehid edilmesi olayında tetikçi olarak rol aldığı belirlenen Rus ajanı Ziyauddin Mahaev`in Rus yönetimine yakınlığı ile bilinen Çeçenistan`ın atanmış başkanı Ramazan Kadirov ile fotoğrafları ortaya çıktı.

İstanbul`da Zeytinburnu`nda Zarberk Amerov, Rüstem Alkavnov ve Müsayev Berkhat isimli 3 Çeçen`in şehid edilmesi olayında tetikçilik yaptığı belirlenen Ziyauddin Mahaev`in bağlantılarını gözler önüne seren çok önemli fotoğraflar ortaya çıktı. Rus istihbaratına çalıştığı belirtilen Mahaev`in Rus yönetimine yakınlığı ile bilinen Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov ile yan yana fotoğrafları ortaya çıktı.

2009 YILINDA ÇEKİLDİ

SABAH`ın ele geçirdiği fotoğrafta Ramazan Kadirov ile Mahaev aynı karede görülüyor. İkilinin yanında Kadirov`a yakınlığı ile bilinen Türk gazeteci Seyfullah Türksoy da bulunuyor. Fotoğrafın 2009 yılında Çeçenistan`da çekildiği belirlendi. SABAH Özel İstihbarat Bölümü`nün edindiği bilgilere göre tetikçi Mahaev, Türkiye`deki Çeçenleri en iyi tanıyan isimlerden biri. Türkiye`ye ilk kez 1994 yılında geldiği öğrenilen Mahaev, Çeçenistan`da özgürlük mücadelesi veren grup içinde bir süre kaldıktan sonra ajan olduğu iddiasıyla dışlandı. Türkiye`de üniversitede okuyan Mahaev`in suikastta tetikçilik yapmanın yanı sıra istihbarat da sağladığı iddia ediliyor. Sonradan Kadirov`la yakınlaştığı tespit edilen Mahaev`in Rus istihbaratına Türkiye`deki Çeçen komutanlar ile ilgili en iyi bilgi sağlayan ajan olduğu belirtiliyor.

HER YERDE ARANIYOR

Ziyauddin Mahaev`in Çeçen cinayetinden bir gün sonra, yani 17 Eylül`de Türkiye`den ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten emniyet güçleri Mahaev`i her yerde arıyor. Ziyauddin Mahaev`in diğer ajan Maria ile evli olduğuna yönelik basında ortaya atılan iddiaların ise gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

ÜÇ ÇEÇEN`İN İNFAZI VE TETİKÇİ

Fotoğrafta Türkiye`deki Çeçenleri çok yakından tanıyan tetikçi Ziyauddin Mahaev Rus yönetimine yakınlığı ile bilinen Devlet Başkanı Ramazan Kadirov`un yanında görülüyor. Fotoğrafın 2009 yılında Çeçenistan`da çekildiği belirlendi.

Sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir