• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Atalay: Sorumlusu BM Olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIRIKKALE: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Türkiye sınırı boyunca tampon bölge kurulmasının `iyi bir çözüm` olduğunu söyledi.

Tampon bölge için uçuş yasağı gerekliliğine işaret eden Atalay, Birleşmiş Milletler`i (BM) adres gösterdi.

`SORUMLUSU SİZ OLURSUNUZ`

Atalay, `Oradan bir karar çıkmayınca Türkiye`nin tek başına yapabileceği bir iş değil. Siz tampon bölge kurarsınız havadan insanlar bombalanır. Bunun sorumlusu siz olursunuz` dedi.

`KAMPLARI ORADA KURABİLİRDİK`

Suriye krizi başladığında Türkiye`nin aynı taleple Birleşmiş Milletler`e başvurduğunu ve kabul edilmediğini hatırlatan Atalay, `Kabul edilse kampları orada kurabilirdik` diye konuştu.

SINIRA GÖÇ DALGASI

AK Parti Sözcüsü Atalay, sınırdaki son göç dalgasına da değindi: "4 bin kişi sınırımıza girmiş durumda. Büyük kısmının akrabaları var. Bunlar daha çok akrabalarıyla buluşuyorlar. Bizim kamplarımızda boş yer var. Çadır ve kamp malzemesi sevkediliyor. Suriye`de sınırın ötesinde Kobani bölgesinde çatışmalar sürüyor. Başka gelişler de olabilir.`

`ÇÖZÜM SÜRECİNİ ZORA SOKMAZ`

Kırıkkale`de habercilerle biraraya gelen Atalay, Kürtçe eğitim gerginliğini ise ajitasyon kokusu taşıyan provokatif tutumlar olarak değerlendirdi. Atalay, `Çözüm sürecini zora sokmaz. Kırılmalar olur ama süreç yürür` ifadelerini kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir