• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Yemen`de Uzlaşı Çabaları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SANA  - Yemen haber ajansı SABA`nın haberine göre Ömer, Husi yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından Sana`da Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile görüşmesi öncesinde yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer, Sana`da birbiriyle çatışan hükümet güçleriyle Husi militanları, şiddet eylemlerine son vermeye ve ülkenin yüce menfaatine uygun davranmaya çağırdı.

Ömer ayrıca, krizin barışçı yollarla çözümü için mesai harcandığı bir zamanda Sana`daki olayların silahlı çatışmalara dönüşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sada kentinde Husi yetkililerle yaptığı görüşmelere değinen Ömer, "Taraflar arasında anlaşmayı tesis edecek birçok nokta üzerinde uzlaşmaya vardık ancak biz krizi çözmek için çalışırken Sana`da silahlı çatışmaların yaşanması beni çok üzdü" ifadelerini kullandı.

Ömer`in, Husi yetkililerle yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını aktarmak üzere Cumhurbaşkanı Hadi ile görüşmesinin sürdüğü bildirildi.

Husi yetkililerle müzakereler

Yemen`deki Husi Hareketi liderlerinden Muhammed el-Buhayti, nihayi anlaşmaya yaklaştıklarını ancak bazı meselelerin hala netleşmediğini belirtti.

Buhayti, "Nihai anlaşmaya yaklaşıyoruz ancak üzerinde anlaşmazlık bulunan bazı meseleler netleşmedi" dedi. Buhayti, söz konusu meselelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Bir süredir eylemlerin gerçekleştirildiği Yemen`de Hükümet ile Husiler arasında yaşanan krizin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler`in (BM) ara buluculuk çalışmaları kapsamında dün BM Güvenlik Konseyi Yemen Temsilcisi Ömer, Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik el-Husi ile hareketin merkezi Sa`da kentinde bir araya gelmişti.

14 Ağustos`tan bu yana Sana`da gösteri düzenleyen Husiler hükümetin düşmesini ve yakıt sübvansiyonunun kaldırılması kararının iptal edilmesini istiyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir