• DOLAR 32.417
  • EURO 34.465
  • ALTIN 2486.963
  • ...
"Zararlarını bölge olarak bizler çekmekteyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Son günlerde Doğu ve Güneydoğu İllerinde okulların yakılmasını sert bir şekilde kınayarak, Zararlarını bölge halkının çektiğini söyledi.

Okulların yakılması, şantiyelerin basılması, adam kaçırmalar, yol kesmeler türünden yapılan eylemlerin Çözüm sürecine zarar vermekten başka hiç bir faydasının olmayacağını söyleyen Altaç, “Bunlarla beraber Milli Eğitim Mevzuatında çok önemli düzenlemeler yapıldı. Yaşayan diller olarak başta Kürtçe üzerindeki prangalar kaldırıldı. Üniversiteler de Enstitüler, bölümler açıldı, okullarda seçmeli ders olarak verilmeye başladı. Süreçle ilgili atılan olumlu adımlar sonucunda her zaman olduğu gibi bu düzenlemeyi de istismar edenler tekrar devreye girdi. Hükümetimiz büyük riskler alarak çözüm sürecini devam ettirmesine karşılık bu tür tahrikçi eylemlerden vazgeçilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

“Kürt halkı çözüm sürecinin sabote edilmesine izin vermeyecek”

HDP ve yerel yönetimleri Bölgenin belirli illerinde ani bir kararla hiç bir müracaat ve izin olmaksızın okullar açtığını belirten Altaç, . bu tavrın tamamıyla çocukları istismar edip Provakatif eylemlere alet etmek olduğunu söyledi.

Altaç, “Herkesin şunu da çok iyi bilmesi gerekiyor ki; Kürt halkı gelinen bu nokta itibariyle çözüm sürecinin sabote edilmesine asla izin vermeyecektir.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir