• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
`Saldırı tüm Diyarbakır basınına yapılmış`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır’da Kürtçe eğitim vereceği bildirilen okulun önünde bekleyen gurup tarafından " AA foto muhabiri Hüseyin Bağış`ın bıçaklanmasının ve muhabir Aziz Aslan`ın saldırıya uğraması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yazılı olarak yaptığı açıklamada, saldırının tüm Diyarbakır basınına yapılmış olarak gördüklerini belirtti.

Altaç açıklamasında “Görevi Kamuoyunu bilgilendirmek olan Basın Mensuplarına yönelik şiddet ve baskı kabul edilemez bir durum olmakla birlikte gazetecilere yönelik, Şiddet ve kaygı vericidir.” dedi.

Ulusal ve yerel Basının gece gündüz, yaz kış demeden çalıştığına dikkat çeken Altaç,  “Basın mensupları halkın gözü, kulağı ve sesidir, Onlar gece gündüz demeden her türlü olumsuz şartları yaşayarak halkı bilgilendirmeye, kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyor. Özgürlük gerekçesiyle eylem yapan grupların, basın özgürlüğünü, gazetecilerin görevlerini yapmalarını engelleme çabalarını kabul etmek olanaksızdır. Bu tür anlayışların,   Samimiyetlerini bir daha sorgulaması gerekir.” açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir