• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uydusunu alan vatandaş televizyonculara akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Türksat 2A ve 3A’dan daha yüksek kapasiteye sahip olan ve Kazakistan'da bulunan Baykonur Uzay Üssü'nden Proton taşıyıcı roketiyle 14 Şubat 2014 tarihinde fırlatılan Türksat 4A uydusu, çarşamba gece saatlerinde devreye girdi.

Türksat 4A uydusunun yayına girmesiyle değişen kanal frekans ayarlarını yapmak isteyen Diyarbakırlı vatandaşlar, uydu ayarlamaları yapan televizyonculara akın etti.

Uydu frekans ayarlarını yapmak için televizyon dükkânlarının önünde sıra bekleyen vatandaşlar, ayarlarını 10 TL ücret ödeyerek yapabildi.

Yeni uydu sisteminin devreye girmesiyle müşteri yoğunluğundan dolayı sevinen televizyoncular ise, uydu ayarlamasını yapamayan vatandaşlara yardımcı olduklarını ifade etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde televizyon ve uydu tamiri işini yapan Kadir Erkuş adlı esnaf, “Türksat uydusu üç gün önce değişti. Kanal frekansları değiştiği için vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Teknik bilgiden anlayan vatandaşlar ayarlarını kendileri yaparken, yapamayan vatandaşlara da biz yardımcı oluyoruz. Uydu frekanslarını yeni sisteme göre ayarlıyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir