• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Yıldırım'ın yapılaşması, ilçenin değerini gölgeliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’da uygulanacak ‘Kentsel Dönüşüm’ projesinin detaylarını düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Bursa’da özellikle de Yıldırım ilçesinde yıllardan beridir tartışma konusu olan kaçak yapılaşma ve kentsel dönüşüm hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, önemli bilgiler verdi.

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bir insan düşünün. Ruhuyla, bedeniyle, kültürüyle örnek olan bir insanın eğer üzerindeki elbise değerini yansıtmıyorsa olmaz. Yıldırım’da böyle. Yıldırım; ruhu, bedeni, kültürü olan bir şehir; ama üzerinde ki elbisesi yani yapılaşması ilçemizin bu değerini gölgeliyor.” dedi.

Kentsel dönüşümün hayata geçirilmesinin zor olduğunu; ancak imkansız olmadığını ifade eden Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümü başarmış şehirler bunu 100 yıl önce yaptı. Bizim avantajımız ise, hayata geçireceğimiz dönüşüm projemizi bugünün teknolojisinden faydalanarak gerçekleştireceğiz. Bu da bize çağ atlatacak” diye konuştu. Kentsel dönüşüm sürecinde şehri yeniden oluşturmanın sadece binaları yıkıp yerine yeni binalar inşa etmek olmadığını vurgulayan Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım ilçemizi yeniden imar ve inşa edebilmek için, tarihi kültürel mirasımızı, estetik anlayışımızı yansıtacak ve şehrin var olan siluetine uygun düşecek bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı uzman ekiplerle birlikte yürüteceğiz.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ‘Yıldırım Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi’ni kurduklarını ifade eden Edebali “ Bu merkezimiz için yeni bir bina yapacağız. 5 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan merkezimizin yeni binası, 2 katlı olacak. Ayrıca bu merkezde kentsel dönüşümü gösterecek şehir maketi bulunacak.” ifadelerine yer verdi.

Edebali Türkiye’de bir ilk olacak şehir maketiyle Yıldırım’daki geçmiş ve gelecekteki sosyal, kültürel çevre koşullarını kıyaslamanın mümkün olacağını ifade etti. 

Gerçeğine uygun bir şekilde günümüz ve geleceğin Yıldırım’ını maketler sayesinde vatandaşlara anlatacaklarını söyleyen Edebali, “Sadece 35 kilometrekarelik kentsel alanı ve 700 binden fazla nüfusu ile Yıldırım, bugün, dünyanın en yoğun olan yerleşim yerlerinden biridir. Bu yoğunluk sadece New York ve Londra gibi çok büyük şehirlerde görülebilir. Bu yüksek yoğunluk, uzun vadeli planlama eksikliği, yetersiz altyapı, aşırı göç ve açık alan yetersizliği, Yıldırım’ın değer kaybetmesine sebep olmuştur. Biz artık kültürümüze, toplumsal değerlerimize ve doğal çevremize saygısı olmayan gelişmelerden memnun değiliz.”şeklinde konuştu.

Uygulamaya geçirilecek projeleri yerinde takip edeceklerini ve vatandaşların isteklerine göre çalışmalara anında müdahale edeceklerini belirten Başkan Edebali son olarak, “Kentsel yenilenmeyi gerçekleştirirken vatandaşların gelir durumunu gözetecek, geniş ve uygun fiyatlarda konutlar inşa edeceğiz. Kentsel yenileme projelerimize 2019’a kadar Yıldırımlıların en çok rıza gösterdiği 4 mahallede başlayacak ve 10 bin konut yapacağız. Dönüşüm konusunda hangi mahalle daha istekliyse öncelik o mahallemizde olacak.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir