• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Mersin'de otobüs seferlerinde kış uygulaması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Yayla sezonunun sona ermesiyle birlikte, yaylalardaki nüfus yoğunluğunun da azaldığına dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Haziran ayıyla birlikte yaylalara başlattığımız otobüs seferlerinin sayısı ve saatlerinde, kış dönemine girdiğimiz için değişiklik yaptık.” dedi.

Arslanköy, Gözne, Ayvagediği, Değirmençay, Soğucak, Bekiralanı, Tepeköy, Fındıkpınarı, Kuzucubelen, Güzelyayla, Parmakkurdu ve İnsu gibi birçok köye yaz boyunca otobüs seferi yaptıklarını kaydeden Kocamaz, “Nüfus yoğunluğuna göre yaylalara günde 4 ile 10 arasında sefer yapıldı. Ancak okulların açılması ve yayla sezonunun bitmesiyle birlikte, yaylalara gidiş gelişlerde azalma meydana geldi. Bundan dolayı yeni bir düzenlemeyle kış uygulamasına geçerek, yaylalara yapılan sefer sayısı ve saatlerinde değişikliğe gittik.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan kent merkezindeki bazı güzergahlarda akşam saatleri için nöbet çizelgesi uyguladıklarını kaydeden Kocamaz, “Tece, Huzurkent, Otogar, Güneykent, Mersin Üniversitesi, Afetevler güzergahında akşam saat 21.00 ve 22.00’de 2 ek sefer başlattık. Yolcu yoğunluğu bu hatlarda fazla olduğu için başlattığımız akşam ek sefer uygulamalarını, ilerleyen zamanda ihtiyaca göre diğer hatlarda da başlatacağız.” dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir