• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Ağrı'da Doğu'nun en büyük kültür merkezi yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünde yapılan Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ve kapsamlı Kültür ve Kongre Merkezinin inşaatı hızla yükseliyor. Yaklaşık 18 bin metrekare alan üzerine yapılan merkez, tarihi İshak Paşa Sarayı dış ölçü ve görünümünde olacak.

Henüz yeni bir üniversite olmasına karşın fiziki yapılanmasını yüzde 90 oranında tamamlayan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde kısa bir süre önce temeli atılan Doğu’nun en büyük ve kapsamlı Kongre ve Kültür Merkezinde inşaat çalışmaları aralıksız bir şeklide devam ediyor.

17 bin 595 metrekarelik alan üzerine İshak Paşa Sarayı dış ölçü ve görünümde yapılan Kültür ve Kongre Merkezinde simültane sistemi ve her türlü teknolojik sisteme sahip bin 100 kişi kapasiteli 1 salon, 300 kişi kapasiteli 2 salon, kütüphane, bilim ve bilgi - işlem merkezi, kafeterya ve fuaye salonları yer alacak.

Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, yapımı hızlı bir şekilde devam eden ve 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanan merkez tamamlandığında, ulusal ve uluslararası konferans, konser ve seminerlerin yapılabileceği bir donanıma sahip olacağını belirtti. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir