• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin staj sorunu çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da faaliyet gösteren Kamu ve Özel Meslek Lisesi öğrencilerinin 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemlerinde staj yapacak yaklaşık 936 öğrencinin uygulamalı mesleki eğitimleri ile ilgili ortaya çıkacak sorunun çözümü için İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıya; Kamu Hastaneler Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu ve Özel Hastanelerin yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Meslek Liseleri idareciler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, 3308 sayılı kanunda belirtilen Mesleki Eğitim kapsamında Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin pratik bilgi ve becerilerinin artırılması ve uygulama alanının geliştirilmesinin öneminden bahsederek, tüm sağlık kuruluşlarının bu konuda üstüne düşeni yapmasının önemine vurgu yaptı.

Bodakçi konuşmasının devamında; ancak staj yapacak öğrenci sayısının bu yıl çok fazla olması nedeniyle sağlık kuruluşlarında öğrencilerin mesleki eğitim becerileri için ayrılan kontenjanın çok üzerinde öğrenci olduğunu bu yüzden öğrencilerin yarısından fazlasının bu haktan yararlanamadığını belirtti. Bodakçi, bu konuda öğrencilerin mağdur olmaması gerektiğini ve tüm sağlık kuruluşlarının imkânlarını zorlayarak kontenjan ayırmalarını talep etti. Bodakçi, bu sorunu bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir