• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
"Molotof atan çocukları yönlendirenler var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Okullara molotof atmanın bölge halkının eğitimini engellemekten başka bir şey olmadığını kaydeden Muş Valisi Vedat Büyükersoy, yakılan 2 okulda eğitime başlandığını, diğer okulun ise en kısa zamanda eğitim vermeye başlayacağını söyledi.

Okullara molotof atanların çocuk olduğunu ve bunların henüz tespit edilemediğini belirten Büyükersoy, “Biz bazı tahminlerde bulunuyoruz fakat mahkemeler tahmin ile karar vermez. Bu çocuklar kendi iradeleriyle molotof atmazlar. Bunları yönlendirenler var. Bu çocukları yönlendirenler aslında Muşlu çocukların eğitim ve öğretimlerini aksatmak isteyen, engel olmak isteyen kesimlerdir. Molotof atılan 2 okulumuz faaliyete geçti.” dedi.
 


Diğer okulun Pazartesi günü faaliyete geçeceğini ifade eden Büyükersoy, “Molotof atan, okulu yakmak isteyen veya yaktırmak isteyenlerin, çözüm sürecine destek vermediğini, çözüm sürecini engellemek istediğini fark ediyoruz. Çocukların okullarına molotof atmak, eğitimi engellemekten başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

Büyükersoy, “Anadilde eğitimi özel okullarda serbest bırakan kanuni düzenleme yapıldı. Siz değil Kürtçe, Türkçe bir okul açmak istediğinizde dahi bunun belli şartları vardır. Diğerleri de o şartlara uymak zorunda. Kanunlar meclis tarafından yapılıyor. Tüzük yönetmenlik de diğer ilgili kurumlar tarafından yapılan işlerdir. Bu sürece destek vermek aslında bu ülkenin en büyük projesine destek vermektir.” dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir