• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
12 kişinin öldüğü tren kazasında yeniden keşif yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklulardan bariyer görevlisi Erhan Kılıç, minibüs sürücüsü Fahri Kaya ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları da hazır bulundu.

Sanık Kılıç, savunmasında, minibüsün durmayacağını anlayınca bariyeri indirmek için düğmeye bastığını, servis aracının bariyerlerin altından geçtiğini ileri sürdü. Minibüs sürücüsü Fahri Kaya ise, kazada suçunun olmadığını belirterek, bariyerin açık olduğunu iddia etti.

Sanık avukatının, '3 yıldır bu işi yaptığını, bariyeri ve tren saatlerini nasıl bilmediğini' sorduğunu hatırlatan Kaya, "Benim çalışma saatlerim her zaman aynı olmuyor. Sabahları tren nadiren denk geliyordu. Burada ben mağdurum, ailem zor durumda. Yeni çocuğum oldu, bakacak kimseleri yok. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Olay tanıklarından Şuayip Toprak da şunları söyledi: "İşyerime doğru giderken tren yoluna yaklaşık 50 metre kala korna sesini duydum. Benim bulunduğum yer itibariyle Mersin'den Tarsus istikametine doğru giden tren, kenarda bulunan vagonlardan dolayı gözükmüyordu. Trenin korna sesi ile minibüse çarpması anlık oldu" diye konuştu.

Toprak, kaza sırasında bariyerin açık olup olmadığını hatırlamadığını fakat kazadan sonrasında olay yerine ulaştığında bariyerin inik olduğunu beyan etti.

Diğer tanık Bekir Gözüsarı ise, kaza yerine geldiği sırada bariyerlerin açık olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Kaza yerine geldiğimde bir araç da hemzemin geçitten geçti. Geçtikten sonra bariyerlerin yarıya kadar inip kalktığını gördüm.”
Kazadan sağ kurtulan minibüsteki işçilerden Servet Çelik, bariyerin kapanma sesini ve trenin korna sesini duymadığını belirtti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, vagonların, sürücülerin görüş açısını engelleyip engellemediğinin tespiti amacı ile bilirkişilerin, tanıklarla kaza yerinde yeniden inceleme yapmasına için duruşma başka bir tarihe ertelendi.

20 Mart 2014 tarihinde merkez Akdeniz ilçesinde yolcu treni ile işçi servisi minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 3 ise yaralanmıştı. Yaşananlardan sonra bariyer görevlisi ve minibüs sürücüsü gözaltına alınmıştı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir