• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Karacadağ şiir akşamları şiir severleri buluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Gazi Köşkünde yapılacak şiir dinletileri etkinliği ile başlayacak olan “1. Karacadağ Şiir Akşamları” programında, şiir dinletilerinin yanı sıra söyleşi, Diyarbakır yöresel müzik dinletisi ve tarihi mekânlarda yapılacak olan gezilerle devam edecek. Birçok şairin ağırlanacağı programda Türkiye’nin 11 farklı ilinden 23, Diyarbakır’dan 19 olmak üzere toplamda 42 şair yer alacak.

Programda Diyarbakır şairlerini ve edebiyatseverlerini Türkiye genelindeki şairlerle buluşturmanın amaçlandığı belirtildi.

 

 “1. Karacadağ Şiir Akşamları” yüreğinizdeki şiir sevgisini diriltecek"

Kültür  ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği adına yayımlanan bir basın açıklamasında; tarihin her döneminde ilgi odağı olan Diyarbakır’ın önemli devlet adamları, sanatçılar, şairler, yazarlar ve bilim adamları yetiştirdiği vurgulanarak,  “1.Karacadağ Şiir Akşamları” ile Diyarbakır ilinin kültür ve sanatının temel taşı olan şiirini daha iyi idrak ettirmeye çalışacakları dile getirildi.

Herkesin kendi yaşamından kareler bulacağı bir program

Açıklamada devamla; “Herkesin kendi yaşamından kareler bulacağı şiir akşamlarında kültürün, edebiyatın, sanatın ve şiirin canlandırılması düşünülmektedir. Bu düşünceyle etkinliğe katılacak olan şairleri, davetlileri ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. İlki düzenlenecek olan şiir akşamlarına yurdumuzun farklı illerinden değerli şair ve edebiyatçılar katılım sağlayarak, güzel şiirleriyle programa duygu ve renk katacaklar. Etkinliklerde şiir dinletileri olacak ve Diyarbakır ezgileriyle kimi zaman duygusal kimi zaman heyecan dolu anlatımlarla katılımcılara unutulmayacak anlar yaşatılacaktır.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir