• DOLAR 32.522
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.626
  • ...
Kervan FM`in Verici Yayını Durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Dülükbaba Tepesinden yayın yapan Radyoların Gaziantep Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sarhas Tel. Hiz. San. Ve Tic. Ltd. Şti.`ye tahsisli telsiz frekanslarını enterfere ettiği ileri sürülerek kapatıldığı belirtildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürlüğü, ilgili radyoların vericilerinin bulunduğu Dülükbaba mevkii Şehitkâmil Gaziantep adresi için, güvenlik sertifikası bulunmadığını ileri sürerek
Radyoların verici yayınının, Mersin Bölge Müdürlüğünden Güvenlik Sertifikası alıncaya kadar durdurulması ve Bölge Müdürlüğüne bilgi verilmesini istedi.

Radyolarının verici üzerinden yapılan yayının durdurulmasına tepki gösteren Kervan FM yetkililerinden Ökkeş Korkmaz, Dülükbaba`da ölçüm yapılırken kendilerinin de orda olduğunu belirterek ölçümler sonucunda enterfere eden frekans bulunamadığını, faturanın ise orda yayın yapan radyolara kesildiğini söyledi.

Korkmaz, açıklamalarına şöyle devam etti: "Radyoların yayınların durdurulmasına gerekçe güvenlik sertifikasının olmaması imiş. Madem güvenlik sertifikası olmadan yayın yapılmıyormuş; tepede 20 yıla yakındır yayın yapan radyolar var neden bunca yıldır ses çıkarılmadı. Diğer bir hususta tepede yayın yapan radyolara herhangi bir uyarı gelmeden direk kapatma kararı gelmesi bizi şaşırttı. Ama en kısa zaman da bu
eksiklikleride giderip tekrardan dinleyicimizle buluşacağız. Şuan dinleyicilerimiz www.kervanfm.com.tr adresinden bizi dinleyebilirler"
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir