• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Filistin`den Bir Başvuru da UNESCO`ya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin`ın halen BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü`nde (UNESCO) gözlemci statüsü bulunuyor.Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, ülkesinin BM`de tam üye olarak tanınması için Güvenlik Konseyi`nde yapılacak oylama öncesinde, üyelik tasarısına destek çabaları çerçevesinde Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri turuna başlıyor. Ürdün`ün başkenti Amman`da bulunan ve temaslarını burada yoğunlaştıran Abbas, yarın Strasbourg`da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi`nde bir konuşma yapacak.

KOLOMBİYA`DA DESTEK ARAYACAK

Cuma günü Dominik Cumhuriyeti`ne gidecek olan Mahmud Abbas, ertesi gün de El Salvador`a geçecek. Abbas`ın önümüzdeki pazar günü ise Güvenlik Konseyi`nin geçici üyelerinden Kolombiya`ya gitmesi bekleniyor.

Abbas bu ülkedeki iki günlük ziyaretinde Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos`u Filistinlilerin tasarısına olumlu oy kullanması için ikna etmeye çalışacak. Latin Amerika`da ABD`nin önemli bir ortağı olan Kolombiya`nın Obama`nın isteği doğrultusunda Filistin`in devlet olarak tanınması tasarısına hayır oyu vereceği tahmin ediliyor.Filistin BM Güvenlik Konseyi`ndeki oylamada Lübnan, Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya`dan evet oyu alacaklarını, Nijerya ve Gabon`un da olumlu oy vereceğini düşünüyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir