• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Arama çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye genelinde nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan ve Mardin’de 3 gün önce bir otomobilin çarpması sonucu telef olan çizgili sırtlanın bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.  

Mardin merkez Artuklu ilçesinde, Özel Harekat Şube Müdürlüğünün önünde bir aracın çarpması sonucu telef olan ve vatandaşların alıp götürdüğü çizgili Sırtlan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mardin Şube Müdürlüğü tarafından aranıyor.

Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ölen çizgili Sırtlan leşinin bulunması taktirde doku örnekleri alınıp Ankara'ya TÜBİTAK'a gönderilecek.

Geçtiğimiz yıl foto kapan yöntemiyle görüntülenerek koruma altına alınan ve nesli tükenmek üzere olan Sırtlan oldukça önem teşkil diyor.

Bilindiği gibi çizgili sırtlanlar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Enstitüsünün ortaklaşa yürüttüğü 'Büyük Memeli Türlerinin Araştırılması, Korunması ve Yönetimi Projesi' çerçevesinde Türkiye'de ilk kez GPS vericili tasma takılmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir