• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Batman'daki  engelliler  okul istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, kentteki okulların  engellilere uygun şekilde yapılmadığını  öne sürerek,  yetkililerden sadece engellilere yönelik okul açılmasını istedi.


10 bini aşkın engellinin bulunduğu Batman’da bir tek engelli okulun dahi olmamasının, kendileri için üzücü bir durum olduğunu söyleyen Atay, ilde sadece engellilere yönelik eğitim veren bazı özel rehabilitasyon merkezlerinin bulunduğunu,  ancak engellilerin geleceği için büyük önem arz eden engelli okulunun olmadığını ifade etti.


 

Engelliler için bir okulunun açılmasının şart olduğunu ifade eden Atay, “Batman’da engellilere özel olarak bir okul olursa çok seviniriz. İnanıyorum ki, bu okulda engelliler daha iyi kendini yetiştirir. Burada engelli kendine olan öz güveni de gelmiş olur. Çünkü kendisi gibi engelli arkadaşlarıyla birlikte aynı okulu okuması kendisini daha iyi hissettirir. Engellilere ayrı okul olursa, engelli burada istediği eğitimi alır ve kendini geliştirir. Bir  de engelli okulu engellilere göre yapılır. Ama şimdiki okullar engellilere göre yapılmamıştır. Şu anda bir üyem, Batman Üniversitesinde okuyor ve orada engelli lavabosu olmadığı için engelli üyem, engelli lavabosunu kullanmak için teneffüs aralarında Batman Park’a gidiyor. Engellilere özel okul olursa, engelli orada her ihtiyacını giderir. Engelliyi hayata bağlar ve tek başlarına hayatlarını idame etmeyi öğretir.” şeklinde konuştu.


Engelli okulun engellilere çok büyük faydasının olacağını vurgulayan Atay, yetkililerden engellilere özel bir okulun açılmasını istedi.   (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir