• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
TV frekanslarının değişmesi uyduculara yaradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Viranşehir ilçesinde TV frekanslarının değişmesi nedeni ile televizyonlarını ayarlamayı bilmeyen vatandaşlar dijital uydu tamircilerine akın etti.

Televizyon kanallarının Türksat  4 uydusu üzerinden yayın yapmaya başlaması ile vatandaşlar kanal izleyemez durumda kaldı. Bazı vatandaşlar dijitallerini kendi imkânları ile ayarlarken,  ayarlamayı bilmeyen vatandaşlar ise dijital uydu tamiri ve kurulum yapan ustalara akın etti. Dijital uydu ustaları önünde kuyruklar oluşurken dijital ustaları iş yetiştirmekte zorlandı.

Viranşehir’de dijital satışı ve kurulumu yapan Sinan Demirel Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ” Kanal frekanslarının değişmesi nedeni ile büyük yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk nedeni ile iş yetiştirmekte zorlanıyoruz” dedi.

Ustalar ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşanırken yaşanan yoğunluk, insanların televizyona olan bağlılığının  boyutu bir kez daha gözler ününe serildi.

Uyumlu uydu alıcıları, yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek

Turksat A.Ş. tarafından yapıulan açıklamada, halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500`e yaklaşacağı, kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor.

Cihazlar nasıl ayarlanacak?

TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, kurumun internet sitesi "www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi" üzerinden ulaşılabilecek.

Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek "şebeke taraması" yapılması durumunda yeni frekanslara ulaşılabilecek.

Rehber Tv`nin yeni frekans bilgileri

Turksat 4A uydusu üzerinden HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.`nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı.

Yeni Türksat 4A uydusun hizmete girmesi nedeniyle yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının büyük bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak. Yayınları almak için antenin yönü değiştirilmeyecek ancak, televizyon kanallarının yeni frekanslara alınması gerekecek.

Konuyla ilgili bir duyuru yapan Rehber Tv`de frekans bilgilerinin değiştiğini izleyicileriyle paylaştı. işte Rehber Tv`nin yeni frekans bilgileri...

(Sabri Acet-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir