• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
El-Hudari: “Gazze’nin Durumu Felaket”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuşatmaya Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı Milletvekili Cemal El-Hudari, yedi yıl süren ambargo, ambargo gölgesinde dayatılan 2008 ve 2012 savaşlarından sonra 51 gün süren son savaşın ardından Gazze’nin tam anlamıyla bir felaket yaşadığını söyledi.

Milletvekili Cemal El-Hudari Gazze’deki durumla ilgili olarak bugün (17 Eylül Salı) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan açıklamada El-Hudari, “Evleri yıkıldığından dolayı sığınma yerlerinde kalan binlerce kişi, su, elektrik ve alt yapı gibi temel hayat dayanaklarından yoksun bir şekilde yaşıyorlar. İşgal rejimi uluslararası bütün sözleşme ve anlaşmalara aykırı olarak bu insanların evlerini içindekilerle birlikte bombaladı. İşgal rejimi bu barbar saldırı ve yıkımlarıyla savaş suçu işlemiştir” dedi.

Savaştan sonra Gazze’de insani gereksinimlerin had safhaya ulaştığını belirten El-Hudari, Gazze Şeridi`ndeki insanların %90’ının fakirlik sınırının altında yaşadığını, insanların günlük gelirinin iki doları geçmediğini ifade etti.

Gazze’de içme sularının %95 oranında içmeye uygun olmadığını, atık suyun arıtılmadan denize akması sonucu deniz suyunun da kirli olduğunu söyleyen El-Hudari, kuşatma ve üst üste gelen savaşların da Gazze’de alt yapı adına bir şey bırakmadığını hatırlattı.  

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir