• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Küçükçekmece belediyesi heyeti Bitlis'i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Bitlis ve ilçelerinde hem kurum ziyaretlerinde bulundu hem de Bitlis ve ilçelerde bulunan tarihi yerleri, kümbetleri ve önemli şahsiyetlerin mezarlarını ziyaret etti.

Bitlis’e gelen ekip, Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinde ekibe Bitlis’in tarihi hakkında bilgi veren Vali Orhan Öztürk, Bitlis’in ender şehirlerden biri olduğunu anlattı. Kendilerini ziyaret eden ekibe Öztürk, Başkan ve ekibine baston hediye ederken, Başkan Karadeniz ise Vali Öztürk’e vazo hediye etti.

Ekip Valilik ziyaretinden sonra Bitlis'te meftun bulunan Eyyüp Sultanın kardeşi Feyzullah El Ensari Hazretlerinin türbesini ziyaret edip dua etti. Ardından Bitlis'in tamamının göründüğü hakim noktalardan biri olan Bitlis Şeribey Tepesine çıkarak Bitlis'i izledi.

Bitlis'teki ziyaretlerin ardından Ahlat ilçesine geçen ekip ilk olarak dünyanın en büyük açık hava müzesi olan Ahlat ilçesindeki tarihi Selçuklu Mezarlığını ziyaret etti. Rehber eşliğinde mezarlığı ziyaret eden ekip boyları 5-6 metreyi bulan mezar taşları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ekip mezarlık ziyaretinin ardından Ahlat ilçesinde bulunan tarihi camileri, kümbetleri, mezarlıkları, kaleyi, ahlat müzesini ve ahlat bastonunun yapıldığı atölyeleri ziyaret etti.

Ahlat ziyaretini tamamlayan ekip daha sonra dünyanın ikinci büyük Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan 2 bin 250 metre yükseklikteki Nemrut Dağı ve Nemrut Dağı içindeki kalderada yer alan Nemrut Krater Gölünü ziyaret etti.

Yapılan gezilerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Karadeniz, belediye olarak Erciş’in Yukarı Akçagedik, Şerefli, Karaboyun ve Ortayayla Köylerinde 4 adet Köy Konağı yaptırdıklarını söyledi.

Bitlis ve ilçelerinin gerek tarihi ve gerekse turistik yerlerini görme fırsatı bulduklarını ve Bitlis'in ancak yaşanarak anlatılabilecek kadim şehirlerden biri olduğunu ifade eden Karadeniz, "Bu şehirde bir birinden değerli birçok zat bulunuyor. Bunun yanında muazzam denebilecek sayıda tarihi yapı ve yer var. Her biri bir birinden güzel birçok turistik yeri bulunuyor. Biz de ekibimizle birlikte bu güzellikleri ve değerleri mümkün olduğunca yerinde görmeye çalıştık.


 

Ancak kısa sürede hepsini ziyaret etmek ve görmek mümkün olmuyor maalesef. Burada asıl mesele her şey bir yana birlik ve beraberlik için de olsa buralara gelinmesi gerektiği bir kez daha yaşayarak gördük. İnşallah bir kez daha Bitlis’e gelmek dileğiyle diyerek bu ziyaretimizde bizleri en iyi şekilde misafir eden ev sahiplerine çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir