• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sürü Yönetimi projesinde çiftçilere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İŞKUR ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile yürütülen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında düzenlenen kurslarda 84 kişi başarılı olup katılım belgesi almaya hak kazanırken 7 kursiyere sertifika verildi. Sertifikalar, Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törenle kursiyerlere verildi.

“Kursiyerler diğer kurum ve kuruluşlardan öncelikli olarak istifade edecek”
Sertifika verme töreninde konuşan İl Müdür Yardımcısı Sedat Ildız , “Bu proje sayesinde bizden sertifika alan kursiyerlerimiz hem bakanlığımız hem de diğer kurum ve kuruluşların projelerinden öncelikli olarak istifade edecektir. Bakanlığımız 2014 Yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında 500 ve üstü anaç koyun/keçi varlığını sahip işletmelerde işletme sahibinin Sürü Yöneticiliği belgesine sahip olması veya bu belgeye sahip kişiyi yanında çalıştırıp 5 ay kesintisiz sigortasını yatırılması durumunda 5000 TL destekleme ödemesi almaktadır.” ifadelerini kullandı.


 

“İl Müdürlüğü bünyesinde 3 kursu daha düzenlenecek”
Yılsonuna kadar İl Müdürlüğü bünyesinde 3 kursun daha düzenleneceğini aktaran Ildız, “İl Müdürlüğümüze bugüne kadar 420 adet başvuru yapılmıştır. Merkezde 4 Çınar ilçemizde 2 ve Silvan İlçemizde bir olmak üzere şuana kadar 7 kurs düzenlenmiş olup bu kurslarda başarılı olan 137 kursiyere katılım belgesi verilmiştir. İl Müdürlüğümüz bünyesinde devam eden kursumuzda 25 kişi kurs programına alınmıştır.” dedi.


 

“Projeler sonunda birçok kişi belge almaya hak kazandı”
İŞKUR İl Müdür İsmail Koç ise, “İşsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azalması için düzenlenecek aktif iş gücü piyasası faaliyetleri çerçevesinde tarımsal alanlarda üretilebilecek ürünlerin tespit edilmesi, bu alanlarda iyi tarım alanlarının geliştirilmesi, ürün kalitesinin artırılması, üretilen ürünleri pazarlanması ve tarım sektörünün gençleştirilmesinin sağlanması için ziraat ve hayvancılık alanında bulunan aile kadın ve genç beylerin eğitilerek bilinçlendirilmesi amacıyla projeler hazırlanmış bunun sonucunda birçok kişi belge almaya hak kazanmıştır.” dedi.    (M. Zeki Aygur Hüseyin İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir