• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Muhtarlardan Vali ve Belediye Başkanına teşekkür plaketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme, beraberindeki bir heyetle Muş Valisi Vedat büyükersoy ile Muş Belediye Başkanı Feyet Asya’ya Muhtarlar konfederasyonun Muş’ta düzenlediği toplantıya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Vali Büyükersoy ile Başkan Asya'yı makamlarında ziyaret eden muhtarlar, Muş'ta yapılan toplantıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Vali Büyükersoy, “Bu toplantı çekilen bütün sıkıntılara değer bir organizasyondu. Çözüm süreci hepimizin arzu ettiği bir süreçtir. Aslında 2 çözüm süreci var bir demokratik çözüm süreci, diğeri ise çatışmazlık çözüm süreci. Demokratik çözüm süreci hukuk alanında yapılan değişiklilerdir. Hukuk alanında o kadar çok değişiklik yapıldı ki, kardeşlik hukukunu zedeleyen hükümleri devletimiz kaldırdı. Hukukta yeni tespit ettiği kırıntılar varsa onları da kaldırmaya devam ediyor." dedi.

Çözüm sürecine destek için 81 ilden muhtarların Muş'a gelmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükersoy, “Muş’a gelen muhtarlar çözüm sürecine destek verdiklerini ifade ettiler. Biz de bundan son derece memnun olduk. Çözüm sürecine destek veren herkes bizim dostumuzdur. Bu anlamda Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve çözüm sürecine destek açıklaması yapan muhtarların hepsine teşekkür ediyoruz. Buna vesile olan Muş Muhtarlar Derneği Başkanını da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Programın düzenlenmesi için yaklaşık 6 aydır uğraştıklarını belirten Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme organizasyona desteklerinden dolayı Vali Büyükersoy’a Muş Muhtarlar Derneği ve Muşlu muhtarlar adına teşekkür etti. Süme, Muş Muhtarlar Derneği adına Büyükersoya plaket takdim etti.

Daha sonra Muş Belediye Başkanı Feryat Asya’yı makamında ziyaret eden muhtarlar, Muş Belediyesi olarak organizasyondaki katkılarından dolayı Başkan Asya'ya teşekkür ederek Asya'ya plaket takdim ettiler.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Türkiye muhtarlarının Muş’ta toplanmasının çok önemli bir gelişme olduğunu hatırlattı. Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydeden Asya, “Toplumun barış ve huzuruna sizlerin katkısı normal bir vatandaşın katkısından daha fazla etki etmektedir. Sürecin ve bölge insanının sizlere ihtiyacı olduğunu unutmayıp Muş’ta böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığınız için asıl bizim sizlere teşekkür etmemiz gerekiyor.” dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir