• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çalışmaların hızla sürdüğü 2. Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.  Alt yapı çalışmaları ve Sanayi Tesislerinin inşa çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Küçük; Şanlıurfa’nın sanayileşme konusunda 2. OSB ile önemli mesafe kaydettiğini belirtti.


İncelemeleri sırasında bir açıklama yapan Vali Küçük: “Şanlıurfa’da en heyecanla takip ettiğim çalışma Organize Sanayi Bölgeleridir. İkinci bölgeyi bitirdik, üçüncü bölgenin çalışmalarına başladık. Orada da ekim ayından itibaren yaklaşık iki yüz firmaya yer tahsis edeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren de temennimiz üçü bitirip dörde geçeceğiz” dedi.


Üçüncü bölge için firmaların sırada beklediğini sözlerine ekleyen Vali Küçük; Türkiye’nin önemli firmalarının yatırım için beklediğini, bir ay sonra bu firmalara yer tahsisine başlayacaklarını belirtti.


İkinci organize Sanayi Bölgesinde oluşturulacak olan Tekstil Adası hakkında da bilgi veren Vali Küçük: “ 350 dönümlük bir alanda tekstil adası oluşturuyoruz. İstanbul’dan 15 tekstil firmasıyla anlaşma yaptık. Bu yıl ki şartnameye göre yerleri verildikten sonra inşaata başlayıp en az yüzde onunu bitirmek zorundalar. Bu on beş firmada yaklaşık beş bin kişi çalışacak” dedi.


Açıklamasında; Türkiye’de yapısına, büyüklüğüne ve nüfusuna göre en hızlı sanayileşen kentin Şanlıurfa olacağını belirten Vali Küçük: “Sadece il merkezimizde değil, Birecik ve Siverek’te de yer tahsislerine başlıyoruz. Viranşehir’de devam ediyoruz. Bütün bunları ele aldığımızda bu şehirde büyük bir fabrika atağı olacak” sözlerine de yer verdi.


Son olarak Şanlıurfa’nın sahip olduğu potansiyele de değinen Vali Küçük, tarımımız elbette ki çok kıymetli ama sanayisi olmayan bir tarımın da geleceği yoktur. Tarımsal ürünü elde etmeli, saklamalı, paketlemeli ve pazarlamalısınız. İşte bu bir sanayidir, tarımda sadece üretmek yetmiyor. Bu işin sanayisine girilmezse sadece ucuz işçilik yapmış oluruz” dedi.


Açıklamasının ardından incelemelerini sürdüren Vali İzzettin Küçük, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi Jandarma Karakoluna geçerek burada görevli askerleri ziyaret etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA)