• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-05 Ekim Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `OYAK Matematik yarışması 10. Yılında`
OYAK Çimento Grubu Şirketlerinin, faaliyet gösterdiği illerde 2003 ten bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, son 5 yıldan beri diğer OYAK Şirketlerinin de katılımı ile düzenlenmeye devam ediliyor.

Mezopotamya Gazetesi; `Madde bağımlılığı artıyor`
Her geçen gün Esrar kullanımında artış olduğu Batman`da çocuk yaşta esrar içme vakalarının artması tedirginliğe yol açıyor.Cumhuriyet Lisesi ile Batman İlköğretim Okulu karşısında bulunan 3 nolu sağlık ocağının bahçesinde açıktan gündüz vakti yaşları 13 ile 16 arası 4 kişi pervasızca esrar içerken fotoğraf karelerine yakalanıyor. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken gençlerin artık uyuşturucu kullanımını normalleştirdikleri görüldü.

`Umut-Der`den BM-GYC`ye Ziyaret`
Umut Der, Batman Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti`ne (BM-GYC) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Pusula Gazetesi `Esnafı Defterini Esnaf ve Sanatkârlar Odası Tutacak`
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile Batman-Siirt serbest muhasebeci ve mali müşavirler bölge odası iş birlikteliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında esnafa ilişkin defterlerin Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından tutulmasına karar verildi.

Barış Gazetesi;`Cezaevinde üçlü ranza dönemi`
Tutuklu ve hükümlülerin küçücük koğuşlarda sıkıntı yaşaması üzerine 2 kattan oluşan ranzalar 3 kata çıkarıldı. `nöbetleşe yatma` sistemi ile sıra ile yatan mahkumlar, bu kez 3 katlı ranza yöntemi buldu. Cezaevi idaresinin de izin vermesi ile bazı koğuşlardaki 2 katlı ranzalar 3 kata çıktı. 3. katta yatan kişilerin her türlü riske rağmen, yer sıkıntısı yüzünden bunu göz önünde bulundurduğu belirtildi.

`Esrar sigaranın yerine geçti`
Cumhuriyet Lisesi ile Batman İlköğretim Okulu karşısında bulunan 3 nolu sağlık ocağının bahçesinde açıktan gündüz vakti yaşları 13 ile 16 arası 4 kişi pervasızca esrar içerken fotoğraf karelerine yakalanıyor. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken gençlerin artık uyuşturucu kullanımını normalleştirdikleri görüldü.

Umut Gazetesi; `İki günlük bebek hayata tutunamadı`
Gercüş`e bağlı Nurlu Köyünde ikamet eden Mehmet Ekinci(38), Mardin`in Nusaybin İlçesine ikamet eden kayınbabasını ziyaret etmek için gittiği sırada ilçede rahatsızlanan eşini Nusaybin Devlet Hastanesine götürdü.

`Esrar Kullanımı Hızla Artıyor`
Batman`da çocuk yaşta esrar içme vakalarının artması toplumu tedirgin ederken, STK`lar ve vatandaşlar yetkililerin önlem alması konusunda uyarıda bulundu.

Batman GAP Gazetesi; `Batman`a PROF yağacak`
Batman Valiliği`nin katkılarıyla Batman Üniversitesi tarafından 18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda, farklı bilim dallarından kültürün oluşumunda ve gelişiminde oynadığı rol ve kültürel yapıların bilim üzerindeki etkilerinin tartışılacağı belirtildi.

Batman Postası Gazetesi; `OYAK Liselerarası Matematik yarışması 19 Kasım`da`
OYAK Çimento Grubu Şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde 2002 yılından bu yana düzenledikleri Liselerarası Matematik Yarışması, son 5 yıldır OYAK Şirketlerinin katılımı ile projeye devam ediliyor. 11 OYAK iştirakine ve 15 ile yayılan yarışma bu yılı Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde Adana Çimento Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, Isdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yapacak. Son 9 yılda 2.966 okulda 11.864 öğrencinin katıldığı yarışmanın 19 Kasım 2011 Cumartesi günü düzenlenecek. 1.Aşama sınavına bu yıl da 500`e yakın okul ve yaklaşık 2000 öğrencinin katılması bekleniyor.

Batman Gazetesi; `Esrar Kullanımı Hızla Artıyor`
İlimizde çocuk yaşta esrar içme vakalarının artması toplumu tedirgin ederken, STK`lar ve vatandaşlar yetkililerin önlem alması konusunda yeniden uyarıda bulundu.

`Batman`ın En Güzel Camisi: Şevket Başak`
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen en güzel cami yarışmasında Batman`da Şevket Başak Camisi birinciliği elde etti. Bahçesi ve dinlenme alanlarıyla göz dolduran camide, aynı anda 1000 kişi namaz kılabiliyor.

Batman Çağdaş Gazetesi; `11 yıllık WC taşı Hasankeyf`te`
Hasankeyf höyüğündeki tuvalet taşı 11 bin yıllık tarihi de belgeleyecek. Van Çavuştepe`deki 3 bin 200 yıl öncesine ait tuvalet taşını geride bırakacak en eski tuvalet taşlarından birinin Hasankeyf höyüğünden çıktığına dikkat çeken Hasankeyf kazılarından sorumlu Prof. Dr. A. Selam Uluçam; "Japon ekibi taş üzerinde titiz çalışıyor. Neolitik döneme ait bu taş dünyanın eski tuvalet taşlarından biridir" dedi.
Halid Coşkun- İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir