• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
`Yetkililer soruna duyarsız kaldılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Foseptik çukuru işlevsiz hale gelen Muş’un Sütlüce Köyü Ortaokulunun lağım suları insan sağlığını tehdit ediyor. Yetkililerin olaya ilgisiz kaldığını söyleyen köy sakinleri ise bütün müracaatlara rağmen kimsenin sorunla ilgilenmediğini ve sağlıklarının tehdit altında olduğunu ifade ettiler.

“Gerekli yerlere müracaat edildi ama ilgilenen yok”

Sorun ile ilgili yaklaşık 4 ay önce ilgili yerlere başvuruda bulunulduğunu ve halen soruna bir çözüm bulunmadığını söyleyen köy sakinlerinden M. Sıddık Saçık, “Burası okulun eski foseptik çukurudur. Dolup taştığı ve çalışmadığı için iptal edildi. Buraya kanalizasyon ayağı bağlandı. Rögar yapıldı. Rögarın geçişi çalışmadığı içi bu pislik etrafa dağılıyor. Burasının bir tarafı sağlık ocağı, bir tarafı okul diğer tarafı ise mezarlık. Sağlık ocağının hemşiresi de gerekli yerlere müracaatta bulundu yine yapılmadı. Bunun neticesi ne olacak anlamadım” dedi.

“Çocuklar pisliğin içinde”

Köy halkının sağlığının tehdit altında olduğunu söyleyen Saçık, “5. aydan itibaren gerekli yerlere başvuruda bulunmuşuz. Çocuklar bu pisliğin içinde yıkanıyor, ellerini yüzlerini yıkıyorlar. Çocukları pisliğin içinden bizzat kendim çıkardım. Öğrenciler okula başlayacak, halen bu pislik kapanamadı. Burası ihale edilmiş dediler fakat halen bir gelişme yok’’ şeklinde konuştu.

“Yetkililer duyarsız”

Saçık, “Bu çukurun derinliği 5-6 metre derinliğindeydi. Çocuklar içine düşüyordu diye çukura taş toprak doldurduk. Kanalizasyon yapıldı fakat bu kez rögar çalışmadı. Rögar çalışmayınca pislik sağa sola dağıldı. Çocuklar burada boğulma tehlikesi ile karşı kaşıyaydı. Durumu okul müdürüne söyledik, Milli Eğitim’e söyledik, muhtarlığa söyledik. Muhtarlık topu atıyor okula okul ise Milli Eğitim’e atıyor. Bunun için bir şey yapamadık. İhale yapılmış diyorlar fakat 5. aydan şimdiye kadar halen bir şey yapılmadı” diyerek yaşanan sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir