• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Öğretmen atamalarında adaletsizlik iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasının ardından 40 bin öğretmen atanacağı haberiyle sevinen branş öğretmenleri, atamalarının adaletsizce yapıldığını iddia ederek tepki gösterdiler.

Yapılan atamaların adaletli olmadığını dile getiren ve 3 yıldır atama bekleyen sosyal bilgiler mezunu Murat Tontaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu adaletsizliği gidermesi gerektiğini söyledi.


 

Tontaş, yapılacak olan 40 bin öğretmen atamalarından sosyal bilgiler öğretmenliğine 727 kontejanın ayrılmasının, bu branşta atama bekleyen öğretmen adaylarını mağdur ettiğini savunarak, “3 yıldır mezun olmuş atama bekliyoruz. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı farklı branştaki insanları mağdur etmeye devam ediyor. Geçmiş senelerde MEB alan değişikliğiyle 40 bin sınıf öğretmenini başta sosyal bilgiler olmak üzere diğer branşlara atamalarını yaparak bu açıkları kapatmaya çalıştı.

Yapılan alan değişikliğiyle sınıf öğretmenlerinin sosyal bilgiler öğretmenliğine atanmaları nedeniyle geçen yıl atanamadık. Bu yıl da KPSS P121’den 80.66 puan almama rağmen adaletli olarak taksim edilmeyen kontenjandan dolayı atamam gerçekleşmedi. Sosyal bilgiler öğretmenliği branşında 3 bin 500 öğretmen açığı varken, ayrılan kontenjan 727'dir.


 

Oranlarına baktığımızda yaklaşık olarak aynı öğretmen açığına sahip olan sınıf öğretmenliği branşına 6 bin 178 öğretmen ataması yapılmasının adil olmadığı kanısındayız.” dedi.

Yazboz tahtasına haline gelen eğitim sistemindeki bu değişikliklerin eğitime yapılan bir darbe olduğunu dile getiren Tontaş, “Yıllardır yokluk içinde okuduk. Tüm zamanlarımızı vererek 3 yıldır çalışarak atamalarımızı bekliyoruz. Maalesef her yıl eğitim sisteminde yaşanan bu gelişmelerle eğitim katlediliyor. Atamayı bekleyen adaylar mağdur ediliyor.

Atamalarla öğretmen açığı kapatılması gerekirken, Maalesef yeni eğitim sisteminde sosyal bilgilerdeki öğretmen açığının kapatılması için ders saati düşürüldü. Bu bir eğitim garabetidir. Bu mağduriyetlerimizin giderilmesi için branşlardaki kontenjanların adil bir şekilde taksim edilmesi gerekiyor. Temennimiz MEB’in Şubat ayında yeniden atama yapmasıdır.” şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir