• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
D.Ü Tıp Fakültesi ders başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 2014-2015 etiğim-öğretim yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih eden öğrenciler için Başhekimlik Konferans Salonunda toplantı düzenlendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meki Bilici,  “47 yıllık tecrübeye sahip bir okulu tercih etmişsiniz. Bu sizin avantajınızadır. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tecrübe ve dinamizm vardır. 6 yılı tecrübeli hocalarla geçireceksiniz” dedi.

“Hedefiniz doktor değil uzman hekim olmalı”

Dr. Bilici, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “İlk hafta okulunuzu, hocalarınızı ve arkadaşlarınızı tanıyacaksınız. Ondan sonra da dersler başlayacak. 1992 de ben de bu sıralardan geldim. 3. Sınıftan sonra bu işin içindesiniz. Tıp eğitimi diğer eğitimlerden farklıdır. Çünkü tıp bilgileri sürekli yenileniyor. Bunu sahaya çıktığınızda göreceksiniz. Hedefiniz doktor olmak değil, uzman hekim olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Tıpta gereksiz bilgiler yoktur”

Liselerde görülen birçok derste hayatta kişinin önüne gelmeyen bilgilerin olabileceğini ifade eden Dr. Bilici; "Tıp Fakültesinde göreceğiniz, öğreneceğiniz her bilgi gerekli bilgilerdir.  Hep birlikte bu mesleği icra edeceğiz. Bu 6 yılık eğitim size uzun gelebilir. Yapacağınız tek şey sebat etmektir.” şeklinde konuştu.

Hekimlik mesleğinin yüzyıllardan beri süregelen ayrıcalıklı bir meslek olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Işık ise, neredeyse yarım asrı aşan bir tarihe sahip olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin tarihsel gelişimini anlattı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan Ozan Kurt  bazı öğrencilere önlük giydirdi ve ÖSYM sınavında en yüksek puanı aldığı halde Dicle Üniversitesi Tıp fakültesini tercih ettiği için Ozan Kurt ismindeki öğrenciye yarım altın hediye etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir