• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Doğru Medya yazarları Siverek`te okurlarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programla doğru Medya Yazarları ile okuyucuları bir araya geldi. Dernek binasında düzenlenen etkinliğe, Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Abdullah Aslan, Doğru Haber Gazetesi Bölge Temsilcisi Mehmet Baran ve İnzar Dergisi sahibi M. Zeki Ergin katıldı.

Programda ilk sözü alan İnzar Dergisi sahibi M. Zeki Ergin,  Müslümanların talip olduğu makamlar ile bu makamlara ulaşmak istediği çabanın aynı paralelde olmadığına dikkat çekti.  Birçok Müslüman’ın almış olduğu yayınları okumamasından dert yanan Ergin, “Kur’an’ın ilk ayeti ‘Oku’dur. Rabbimiz,  ‘Yaratan rabbinin adıyla oku’ buyuruyor. Oku emri, lafzatullahtan önce geliyor. Vahiy insanlığın yaşayabileceği en büyük olaydır ve bu vahiy oku emri ile başlıyor.” diyerek okumanın önemine dikkat çekti.

“Doğru Medyamıza Sahip Çıkalım”
Daha sonra söz alan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Abdullah Aslan, Müslümanların bugün gazete, tv, dergi, internet haberciliği konusunda büyük mesafeler aldığını belirtti. İnsanlara ulaşabilmenin en pratik yolunun basın ve medya olduğuna vurgu yapan Aslan, “Eskiden davetçiler kilometrelerce yol alıp birkaç kişiye tebliğde bulunuyorlardı. Günümüzde ise dergi, gazete ve televizyon vasıtasıyla aynı anda binlerce insana ulaşabiliyor” diyerek İslami medyaya sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Program, soru cevap şeklindeki bölümün ardından sone erdi.

(Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir