• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
"Betonlaşma faciasının takipçisiyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Van İl Müdürlülüğü tarafından Edremit afet konutları yaşam alanına yapılan betonlaşmaya herkesi dur demeye davet etti.


 

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, Van’ın iktidar ve muhalefet milletvekillerinin tümünün betonlaşmaya karşı durmasını, Edremit TOKİ alanındaki betonlaşma faciası ile düşmüş olduğu yeşilden ve doğal görüntüden yoksun bir çevreye, hep birlikte hayır demelerini beklediklerini açıkladı.


 

“Beton yapılarla birlikte çölleşmeye götüren icraatlarla karşı karşıyayız”


Betonlaşmaya karşı olduklarını ve Edremit’te yapılan betonlaşma faciasının takipçisi olduklarını söyleyen SP İl Başkanlığı, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak uzun zamandır yakından takip ettiğimiz ve ilimizi adım adım felakete götüren “betonlaşma” faciasının takipçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bir gelecek neslin yeşil ve doğa ile olan irtibatını koparmaya çalışan bürokratik bir zihniyet ile yönetildiğimiz şu dönemde; halkımızdan gizlenen ve şehrimizi istihdamdan uzaklaştıran, beton yapılarla birlikte çölleşmeye götüren icraatlarla karşı karşıyayız. Bu sebeple geçen haftalarda Saadet Partisi olarak kamuoyunda gündeme getirdiğimiz ve bazı vatandaşlarımız ve il yönetimimiz ile birlikte Edremit TOKİ’lerin önünde yapmış olduğumuz basın açıklamasının, olumlu yönde karşılık gördüğünü fark etmiş durumdayız.” denildi.


 

“İktidar ve muhalefet milletvekillerinin de betonlaşmaya karşı durmasını istiyoruz”


Herkesi betonlaşmaya dur demeye davet eden SP İl Başkanlığı, “AKP milletvekili Burhan Kayatürk'te Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü binasının Edremit TOKİ arazisinde yapılmasına karşı olduğunu beyan etmiştir. Daha  önce de ilimizin diğer AKP’li vekillerden Fatih Çitçi de, betonlaşmaya itiraz etmişti. Ancak SP İl Başkanlığı olarak bizlerin talebi, Van’ın iktidar ve muhalefet milletvekillerinin tümünün betonlaşmaya karşı durmasını, Edremit TOKİ alanındaki betonlaşma faciası ile, düşmüş olduğu yeşilden ve doğal görüntüden yoksun bir çevreye hep birlikte hayır demelerini istiyoruz. Bu talebimizle birlikte iktidar milletvekillerinin betonlaşma konusu dâhil şehrimizle ilgili tüm sıkıntılarda yapmış oldukları açıklamalar, sadece konuşmadan ve kuru gürültüden ibaret olmasın. Çünkü iktidar olmak veya bir ilin milletvekili olmak, söz sahibi olmakla birlikte,  muktedir de olmak demektir. Yoksa sadece bir yerel dernek başkanı gibi yaşananları basın aracılığı ile kınamak veya yapılan yanlışı söz ile belirtmek yeterli değildir.” ifadelerini kullandı.


 

“Gelin hep birlikte betonlaşma ile oluşan doğa katliamına dur diyelim”


Edremit’teki betonlaşmanın Van’ın şuanki en önemli sorunlarından biri olduğunu açıklayan SP İl Başkanlığı, “Şu an en önemli meselemiz olan Edremit’te kamu eliyle hızla ilerleyen betonlaşma zihniyetine karşı olmak, söz sahibi ve yaptırım gücü olan kamu kurumlarını ve ilgili mercileri harekete geçirmek, en önemli icraat olacaktır. Bu konuda halkımız iktidar ve muhalefet milletvekillerinden, anlatmış olduğumuz tabloyu görmek istiyor. Gelin hep birlikte betonlaşma ile oluşan doğa katliamına dur diyelim. Bunların yerine çocuklarımızın oyun oynayacağı, sosyal ve sportif faaliyetlerini yapabileceği mekânlar ve yeşil alanlar oluşturalım. Saadet Partisi olarak biz bu konuda kararlıyız ve bu kararlılığı sonuç alıncaya kadar ve yerine yeşil alanların olduğu, park ve bahçelerin çoğaldığı bir zamana kadar sürdüreceğiz.” sözleriyle açıklamasına son verdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir