• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...

BİNGÖL- II. Bingöl Kalkınma Çalıştayının ilçeler ayağı Ramazan ayı öncesi tamamlanmıştı. Merkez ve Sancak-Ilıcalar beldesi ayağı ise bugün Belediye iş hanında bulunan Tavz-Der Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya 103 muhtar katıldı.


 

Çalıştay’da konuşan Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal, ” Muhtarların ilgisine ve yoğun katılımlarına teşekkür ettikten sonra Çalıştay süreci hakkında bilgi verdi.


 

Soysal konuşmasında,  “Hepimiz bu memleketin havasını soluyoruz. Soluduğumuz havanın temiz olup olmaması bizlerin elindedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğinde sorunların daha rahat çözüldüğü görülecektir.”dedi.


 

Çalıştayın araştırma ayağının tamamlandığını anlatan Soysal, “Zirve Çalıştayının 21 eylül Pazar günü Bingöl üniversitesi Rektörlük konferans salonunda Saat 10.30’da başlayacağını söyledi.


 

Zirve Çalıştayın 4 oturumdan müteşekkil olduğunu söyleyen Soysal, “Birinci oturuma Siyasiler, Muhtarlar, Kurum Amirleri, STK temsilcileri, Basın Mensupları ve vatandaşlar katılırken diğer üç oturuma 40 kişiden müteşekkil Akademisyenler, STK temsilcileri, mühendisler ve ilgili alanlarda uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşecektir.” dedi.


 

Çalıştayda Söz alan Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butako, Tavz-Der başkanı ve yönetimine teşekkür ederek, “Bingöl’de STK’ların el birliği etmeleri gerektiğini belirtti.
Çalıştay,  muhtarlara  dağıtılan formların doldurulması ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)