• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
`Bütün Trafik Tedbirleri Alınacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Efgan Ala, "Şimdiden Kurban Bayramı`nda araç sahiplerinin, sürücülerin son derece dikkatli olmasını ve kurallara harfiyen uymasını rica ediyorum, çok önemsiyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Ala, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak trafik tedbirleri hakkında "Bir kişinin bile hayatını kaybetmemesini sağlayacak bir tedbir varsa onu değerlendirelim istiyoruz. Önümüzdeki Kurban Bayramı`nda gönül arzu ediyor ki, hiçbir biçimde ölüm haberi almayalım. Hastaneler yaralılarla dolmasın" dedi. İçişleri Bakanı Ala başkanlığında, Kurban Bayramı`nda alınacak trafik tedbirlerine ilişkin, akademisyen ve bürokratların da katılımıyla bakanlıkta bir toplantı düzenlendi.

Bakan Ala, alınacak tedbirlerin, hedeflerin, Türkiye genelinde yapılan yeni düzenlemelerin gözden geçirileceğini belirterek, "Vatandaşımıza en kaliteli trafik hizmetini, onları en az rahatsız edecek şekilde verebilmeyi sağlamak için bir aradayız. Türkiye`nin gelişmesine paralel olarak bölünmüş yollar, otobanlar, hava yolu, demir yolu, hızlı tren; bütün bunlar ulaşım sektöründeki gelişmeyi ortaya koyuyor" diye konuştu.

Türk halkının milli gelirinin yükselmesiyle vatandaşların otomobil talebinin arttığını, günlük trafiğe giren araçların azımsanmayacak düzeyde olduğunu belirten Bakan Ala, "Trafiğe çıkan araç sayısı aslında gelişmeyi gösteriyor ama alacağımız tedbirleri de sürekli gözden geçirmeyi gerektiriyor" dedi.

Kurban Bayramı trafik tedbirleri

Yaklaşan Kurban Bayramı`nda trafik kazalarının önlenmesi için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Bayramlarda önceki istatistiklere bakınca önemli mesafeler kaydedilmiş. İnsan hayatı söz konusu olunca istatistikler anlamını yitiriyor, bir kişinin bile hayatını kaybetmemesini sağlayacak bir tedbir varsa onu değerlendirelim istiyoruz. Önümüzdeki Kurban Bayramı`nda gönül arzu ediyor ki, hiçbir biçimde ölüm haberi almayalım. Hastaneler yaralılarla dolmasın, fakat maalesef bayramlarda sürücülerimiz memleketlerine giderken, o sevinci yaşamayı arzu ederken yeterli itinayı göstermiyorlar. Biz de acaba tedbirlerimizde tam başarılı mıyız, bunların da gözden geçirilmesi lazım. Trafikle görevli olan arkadaşlarımız da eksiklik olmadan görevlerini yerine getirmeliler. Bu karşılıklı olarak kurallara uymayı gerektiren bir husus. Yollar çok iyi olsa bile sürücü ve araçta problem varsa üzücü sonuçla karşılaşabiliyorsunuz."

Bakan Ala, "Şimdiden Kurban Bayramı`nda araç sahiplerinin, sürücülerin son derece dikkatli olmasını ve kurallara harfiyen uymasını rica ediyorum, çok önemsiyorum. Bu işte görevli olan arkadaşlarımıza da spesifik olarak alacağımız yeni tedbirleri de uygulamalarını, vatandaşlarımızı da bundan sonra alacağımız kurallara uyması için uyarıyorum" dedi.

AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir