• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Halk Çetelerden Dolayı Tedirgin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Bu günde YDG-H çeteleri, Diyarbakır`ın merkez Sur ilçesinde uyuşturucu sattığını bahane ettikleri bazı kişileri sokak ortasında darp etti.

Diyarbakır`ın ara sokaklarında, ellerinde silahlarla adeta şehir magandalığı yapan YDG-H çeteleri, özellikle Sur ilçesinde ara sokaklarda bulunan iş yerlerine girerek burada bulunanları darp ettikleri belirtildi.

Bu gün de Merkez Sur ilçesinde bir iş yerine giren bu şehir magandaları dükkânda bulunanları darp ettikten sonra iş yerine bir ses bombası atarak ve sokakta yakaladıkları bir kişiyi de silahla tehdit ederek dövdü.

Grup daha sonra Turistik Caddesi`ni trafiğe kapattı.

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 2 ay önce yine merkez Sur ilçesinde gece yarısı uyuşturucu ile mücadele bahanesiyle bir kıraathaneyi basan YDG-H çeteleri halkı tehdit etmiş ve bazı şahısları darp etmişlerdi.

Mahalle sakinleri ise YDG-H çetelerinin bu saldırılarına sert tepki gösterdi. İsmini vermek istemeyen bir şahıs, YDG-H çetelerinin saldırdığı kişilerin onlara haraç vermeyi red edenler olduğunu ve sur bölgesinde bütün uyuşturucu işlerinin YDG-H’nin yürüttüğünü iddia ederek, “sadece bu da değil. Kendilerinin dışında uyuşturucu satanlara da müsaade etmiyorlar. Yani asıl mesele uyuşturucu ile mücadele değil. Onlardan gizli yapan veya onlara haraç vermeyen işyerlerine bu saldırılarını yapıyorlar.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir