• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te 350 yetim öğrenciye kırtasiye ve ayakkabı yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’te yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla 350 yetim öğrenciye törenle kırtasiye ve ayakkabı yardımı dağıtıldı. Yetim çocuklara yönelik düzenlenen kırtasiye ve ayakkabı dağıtım törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yetim çocuklarla ve aileleriyle sohbet eden Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu; “Bizlere emanet olan yetim çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak adına onların her zaman yanlarındayız. Dokunmadığımız yavrumuz ve ailemiz kalmaması adına ekibimizle bu çalışmaları devam ettireceğiz.” dedi

Çocuklara hediye paketlerini ve ayakkabılarını teslim eden Fadıloğlu, “Bugün Merhamet Eli Projesinde yapmış olduğumuz çalışmaların bir farklı projesini hayata geçiriyoruz. Her sene geleneksel olarak yetim öğrencilerimize yapmış olduğumuz kırtasiye ve ayakkabı yardımını bu yılda yapıyoruz. Okullar yeni açıldı. Diğer taraftan çocuklarımızın kırtasiye ve çanta ihtiyaçları var. Şuanda merhamet eli projesi çerçevesinde her şeyiyle ilgilendiğimiz 350 çocuğumuzun bugün kırtasiye ve ayakkabılarını takdim ediyoruz. Kız ve erkek çocukları için ayrı seçilmiş ayakkabıları yine yaş gruplarına göre dağıtıyoruz. Yine 1. sınıftan 4 ve 8. sınıfa kadar çocuklarımız kategorize edilip ona göre renkleri desenleri belirlenmiş çantalarıyla ihtiyaçları olan kırtasiye malzemelerini takdim ediyoruz. Tabi yalnızca bu merhamet eli çerçevesinde yapılan kırtasiye yardımı değil, çocuklarımızın yıl içerisinde eğitimlerini desteklemek adına hem annelerini hem çocukların sosyal faaliyetlerini desteklemek adına bir dizi programlar yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Gaziantep’te kazasız belasız ve başarılı bir öğretim dönemi temennisinde bulunan Fadıloğlu daha sonra, “Dokunmadığımız yavrumuz, ailemiz kalmaması adına ekibimizle bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bu eğitim öğretim yılının da tüm çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını, İnşallah bugünün çocukları yarın başarılı bireyler olarak ülkemizin daha da ileri gitmesini sağlayacak unsurlar olacak. Onlar bizim emanetlerimiz bu emanetlerimize sahip çıkıp onların ihtiyaçlarını gidermek asli vazifemiz. Ben burada hayır sahibi vatandaşlarımıza da bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir imece usulü belediye imkânlarıyla diğer taraftan fabrika sahibi arkadaşlarımızın yardımıyla bu tür organizasyonu gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir