• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
RTÜK: Ahlaksız diziye izin vermeyeceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dizilerde "ahlak mı reyting mi" tartışmasına Radyo Televizyon Üst Kurulu`ndan destek geldi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Sabah gazetesinin gündeme getirdiği "Dizilerde, ahlak mı daha önemli, reyting mi?" tartışmalarına son noktayı "Aile" diyerek koydu. Dursun "Yayıncıların bu toplumda yayın yaptıklarını bilmeleri lazım. Uyarılarımıza itibar edilmezse ceza yetkimizi hızlı bir şekilde kullanacağız. Para cezası ve kapatma gündeme gelebilir" sözleriyle uyarılarda bulundu.

`KADINLAR META DEĞİLDİR`

Ailenin korunması ilkesinden asla taviz vermeyeceklerini söyleyen Dursun "Yayıncılar içinde bulundukları toplumun hassasiyetlerini dikkate alacaklar. Söz konusu yayınların en önemli problemi, ailenin mahremine ve bütünlüğüne aykırı olmaları. İkincisi, kadınların pazarda alınıp satılabilen bir meta olarak anlaşılması. Bu nitelikteki yayınlara `evet` diyebilmemiz ve hiçbir şey olmamış gibi devam etmemiz mümkün değil. Bu sebeplerle bu programlarla olan mücadelemiz devam edecek." dedi.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORURUZ"

RTÜK`ün evlendirme programlarına ilişkin mücadelesinin de süreceğini belirten Dursun, "Biz sadece elimizde olan yasal imkânlarımızı kullanır, bu yasal imkânlar çerçevesinde onlara uyarılarımızı yaparız. Deriz ki `Aile bütünlüğü aleyhinde yayın yapıyorsunuz. Buna müsaade etmeyiz` Buna itibar ederlerse iyi, etmezlerse biz elimizdeki ceza müeyyidesi yetkisini hızlı bir şekilde kullanacağız" diye konuştu.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir