• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
Demiröz, "BDP Kürtçeyi bahane ederek gündemde kalmak istiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Parti il binasında gerçekleştirilen toplantı İl Başkanı Fatih Kadirilioğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardında konuşan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 2015 seçimlerinde ne pahasına olursa olsun anayasa değişikliğinin gündeme geleceğini, gerekirse referanduma gidileceğini belirtti.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Demiröz, önümüzdeki en önemli sürecin anayasa değişikliği ve çözüm süreci olduğunu belirterek, “Ankara, her şeye rağmen bu sürecin yürütülmesi için ellinden gelen imkanları kullanıyor. Görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günler de 5 aşamalı bir süreçten bahsediliyor. Önce silahsızlanma, eve dönüşlerin sağlanması, rehabilitasyon, gelenlerin iş aşlarının sağlanması ve onların ikametgahlarının sağlanması gibi çalışmalar devam edecektir. Bin yıllık kardeşliğimiz yeniden devam edecek.” Dedi.

“BDPli vekiller dağda bayırda geziyor”

Her seçilen vekilin Bitlis için çalıştığını fakat bazı vekillerin dağda bayırda dolaştığını ifade eden Demiröz, kimi vekiller Ağrı’da, Şırnak’ta, Diyarbakır’da, Urfa’da, dağda bayırda gezerek, yerine göre nimetlerde faydalanmak için talepte bulunduğunu kaydetti.

Kürtçe eğitimin önündeki engellerin kaldırdığını iddia eden Demiröz,  “DBP’nin halkın duygularıyla oynayarak gündemde kalmak istiyorlar, dün Bitlis’te anadil ve Kürtçe ile ilgili bir gösteri yapmışlar. Oysaki biz süreç içerisinde Kürtçe eğitim yapan okullara izin verdik. Kürtçe dershaneler açılabiliyor. Seçmeli ders Kürtçe okutulabiliyor. Anadilde savunma hakkını verdik. Düğünlerde bir tane Türkçe şarkı yok. Hep Kürtçe çalınıyor ve kimse müdahale etmiyor. Bunların amacı sadece işte biz buradayız deyip hareketliliğin olduğu izlenimini vermeye çalışıyorlar Çocukların bir hafta okulla gönderilmesin diye başlatılan boykot sadece gündemde kalmak içindir.”  İfadelerine yer verdi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir