• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...

BURSA - Almanya'nın Hessen eyaletinden gelen, Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Müsteşarı Mark Weınmeıster ve beraberindeki yetkililer, Hessen ile Bursa arasında 2010 yılında başlayan işbirliğinin bugün güzel bir noktaya geldiğini kaydetti. Weınmeıster, “Bursa’nın mevcut potansiyeli bizi çok etkiledi. Bursa’nın, Türkiye ekonomisinin ikinci büyük ihracatçı şehri olması da şehrin potansiyelini bir kez daha bize gösteriyor. Hessen ile Bursa arasındaki işbirliği, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğu da pekiştirecektir.” dedi.


“Gökmen ve Küresel Fuar Acentesi Projeleri çok değerli”
BTSO’nun 16 makro projenin 7’sine start verilmesinin çok önemli bir başarı olduğunu kaydeden Weınmeıster, “Özellikle Gökmen ve Küresel Fuar Acentesi Projeleri stratejik anlamda çok değerli. Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde Bursa iş dünyasını, Almanya’da düzenlenen fuarlara bekliyoruz. Sizleri Almanya’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” diye konuştu. Weınmeıster, Bursa ile Hessen arasındaki otomotiv alanında işbirliklerinin daha da artmasını arzuladıklarını kaydederek, bu alanda somut adımların atılması için gereken çalışmaları yapacağını söyledi.


Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 637 firma var
Küresel Fuar Acentesi Projesi ile BTSO üyelerini dünyanın en önemli fuar organizasyonlarına gönderdiklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Frankfurt’ta düzenlenen Automechanika fuarına Bursa’dan 17 firmanın katılarak stant açacağını, ikili işbirliklerini geliştirmek için 50 firmanın da fuarı ziyaret edeceğini söyledi. Bursa’nın en önemli partnerlerinden birisinin Almanya olduğunu dile getiren Şener, Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 637 firma bulunduğunu dile getirdi. Ekonomi Bakanlığı’nın Türkiye'de Faaliyette Bulunan Yabancı Sermayeli Firmalar Listesi’ne göre Bursa’da Almanya sermayeli 134 firmanın faaliyet gösterdiğini dile getiren Şener, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini vurguladı.


Türkiye’nin 2013 yılı itibariyle Almanya’ ya ihracatının 13 milyar dolar, ithalatının ise 24 milyar dolar olduğuna işaret eden Şener, Bursa ve Almanya arasındaki ihracatın 2013 yılı itibariyle 1,8 milyar dolar, ithalatın 1,4 milyar dolar olarak seyrettiğini vurguladı. Şener, “Almanya bizim en önemli partnerimizdir. Bu yüzden Hessen ile 5 yıldır süren işbirliğine BTSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)