• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
"Esnafın borçları yapılanırken siciller de temizlenmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, TBMM'de görüşmeleri tamamlanan ve Torba Yasa olarak bilinen İş Kanunları ve Borçların Yapılandırılmasını da düzenleyen yasanın kabul edilmesinden sonra bankaların kredi sicillerinin temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Gazan, “Piyasada kredi olmasına rağmen kara listeler nedeniyle esnaf krediye ulaşmada sıkıntı yaşamaya başladı. Etkin bir şekilde uygulanacak sicil affına ihtiyaç var. Bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koyması gerekir. Ticaretin devam etmesi için esnafın acil krediye ihtiyacı var.” dedi.

Esnaf ve sanatkârların son zamanlarda piyasalardaki talep daralmasından olumsuz etkilenerek, vergi, sosyal güvenlik (BAĞ-KUR), sosyal güvenlik destek primi ve elektrik borçlarını ödeyemediklerini belirten Doğan Gazan, “Torba Yasanın çıkmasını olumlu buluyoruz. Ancak altyapının da hazır olması gerekir. Çünkü bu kadar verilen emeğin heder olmaması için bunun yapılması şart. Yeniden Meclis’te çıkarılan torba yasa ile borçların yapılandırabilmesi için krediye ihtiyaç var. Esnafımızın işlerinin yürümesi, borçlarını ödeyerek tezgâhının çalışması için krediye ihtiyaç duymaktadır. Şimdi kredi talep ettiğinde geçmiş zamanda bankaların kara listesine girerek sicili bozulmuşsa krediye erişememektedir. Borç yapılandırmasından sonra sicillerin temizlenerek, esnafın krediye erişmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir